Arnaud Démare voor de tweede keer achter elkaar de sterkste in Parijs-Tours

Hoewel ook Parijs-Tours een soort WK gravel was, werd het 'gewoon' weer sprinten in Tours. Dat deed Arnaud Démare als snelste.

Paris - Tours elite men 2022

Er was het officiële WK Gravel, maar ook Parijs-Tours is tegenwoordig een halve gravelwedstrijd, met de nodige passages over onverharde paden door de Noord-Franse wijnranken. Daardoor vielen er veel lekke banden te noteren, maar uiteindelijk werd het toch sprinten in Tours.

Niet met een compleet peloton, maar er zaten wel rappe mannen als Arnaud Démare, Sam Bennett, Bryan Cocquard, Kaden Groves, Hugo Hofstetter en Christophe Laporte in het pak. Toen het laatste groepje van vier vluchters was ingerekend kon de ultieme finale beginnen.

Stefan Küng trok de sprint aan voor z'n ploeggenoot Démare en de Fransman rondde het voorbeeldig af met een halve lengte voorsprong op Sam Bennett. Het betekende voor hem de tweede opeenvolgende zege in Parijs-Tours. Hieronder zie je de uitslag.

Results powered by FirstCycling.com

Philippe Gilbert eindigde in z'n laatste wedstrijd als prof in het peloton, op een 27ste plaats. Hij won de wedstrijd eerder in z'n carrière al twee keer. De 40-jarige Belg neemt volgende week afscheid met een evenement op en rond 'zijn' Cauberg.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 202c