Niki Terpstra valt, maar finisht (als laatste) in afscheidskoers Parijs-Tours: 'Dacht voor 10 seconden 'nou, dit was het dan''

Niki Terpstra eindigde z'n carrière als de doorzetter die hij is. Hij doet z'n verhaal over Parijs-Tours.

Circuit de Wallonie 2022

128ste op 20 minuten en 10 seconden van winnaar Arnaud Démare. Niki Terpstra werd allerlaatste in z'n allerlaatste wegkoers van z'n loopbaan (hij neemt echt afscheid tijdens de zesdaagse van Rotterdam en zal ook blijven gravelen). Hij zat onder de schaafwonden.

Waarschijnlijk had hij zich de Parijs-Tours van gisteren anders voorgesteld. Hij zei van tevoren al wel dat winnen er niet meer inzat met de huidige benen. Maar een val gooide roet in eten om er nog wat moois van proberen te maken. Terpstra legt na afloop bij de NOS uit wat er gebeurde.

"Tot halverwege ging het wel goed, maar toen klapte ik hard onderuit en dacht ik voor tien seconden: nou, dat was het dan. Maar ik ging toch maar door. Ik heb alleen natuurlijk nooit meer lekker gefietst."

Terpstra kijkt eens naar beneden en ziet wat de schade is. "Gedverderre, heel mijn pak naar de kloten." Daarbij vergeet Terpstra te vermelden dat hij zelf ook 'naar de kloten' is. Zoals je hieronder zelf kunt zien in een screenshot van de NOS bleef het niet alleen bij kleerscheuren.

Een gehavende Niki Terpstra. | Beeld: screenshot nos.nl

Het typeert de bikkel die Niki Terpstra is dat hij toch is doorgefietst. 'Zo ga ik mijn carrière niet beëindigen', zal de Noord-Hollander gedacht hebben. En dus bolde de winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix als laatste over de streep, opgewacht door vrouw Ramona en z'n twee kinderen.

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022