Rode trui Remco Evenepoel 12.000 euro waard

Voor Evenepoel zelf is het kleinood uit de Vuelta waarschijnlijk veel meer waard (aan emotionele waarde), maar dit zijn de harde cijfers..

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

Remco Evenepoel besloot onlangs in Binche-Chimay-Binche op mooie wijze z'n seizoen door er samen met Iljo Keisse, in diens laatste koers, over de meet te komen. Een mooi eresaluut van de kopman aan de meesterknecht.

Maar sowieso heeft de wereldkampioen het hart wel op de juiste plaats zitten, want hij bood ook een van zijn rode truien uit de Vuelta aan voor de veiling van De Warmste Week van de publieke radiozender Studio Brussel. De Warmste Week is het Vlaamse equivalent van Serious Request (Het Glazen Huis) van 3FM.

De veiling verliep niet volgens het principe van: wie het hoogst biedt, heeft de trui. Geïnteresseerden konden namelijk een sms sturen die één euro voor het goede doel (het thema van De Warmste Week is kansarmoede) opleverde.

In totaal werden er 12.057 sms'jes gestuurd voor een gesigneerd exemplaar van een rode trui die door Remco Evenepoel werd gedragen in de Vuelta. De veiling van de trui was de eerste actie in het kader van De Warmste Week, die van 19 tot en met 24 december gehouden wordt in Hasselt.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022