Primoz Roglic sluit pechjaar af met schouderoperatie: 'Het kon beter, maar ook slechter'

Primoz Roglic won Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné, maar het was toch ook vooral een pechjaar. Het jaar sluit hij af met een operatie.

La Vuelta ciclista a Espana 22-16

Deze week zal Roglic onder het mes gaan om zijn schouderproblemen aan te pakken. Hij vertelde erover op de Sloveense radio. "Het is geen geheim dat mijn schouder al diverse keren uit de kom is geschoten. Het is geen makkelijke ingreep, maar ik wil nu nog niet hoeven na te denken over de gevolgen ervan."

Roglic gaat iets dieper in op de operatie die hij moet ondergaan. "Ze gaan een stuk van mijn bot afsnijden en verplaatsen naar de plek waar mijn schouder uit de kom schiet. Pas na zes à acht weken mag ik weer gaan sporten. Het moet nu worden opgelost, want mijn limiet is bereikt. Op deze manier kan ik me sterker voorbereiden op nieuwe uitdagingen in het nieuwe seizoen."

Eerder ging Roglic ook nog in op zijn seizoen, die werd gekenmerkt door zeges in Parijs-Nice en de Dauphiné, maar ook door veel pech. Zo kampte hij in het voorjaar met een blessure aan zijn knie en viel hij uit in de Tour de France en Vuelta a España. Roglic vatte zijn seizoen samen zoals alleen hij dat kan. "Het kon beter, maar ook slechter. We proberen er weer iets van te leren."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022