Wegseizoen afgelopen: dit zijn de UCI-rankings

Het zit er (zo goed als) op. Tijd voor de rankings. Hier zie je wie volgens de cijfertjes van de UCI de beste man, vrouw, landen en teams waren in 2022!

Nu het wegseizoen er na Parijs-Tours, de Ronde van Lombardije en Ronde van Romandië (vrouwen) opzit - op wat kleinere wedtrijden zoals de Ronde van Langkawi - is het tijd om de balans op te maken. Dat doen we hier door de verschillende UCI-rankings aan je te laten zien.

Vrouwen

Bij de vrouwen prijkt wie anders dan Annemiek van Vleuten bovenaan de lijst. Ze heeft een ruime voorsprong op veelwinnares Lorena Wiebes. Lotte Kopecky verstoort het Nederlandse feestje, want zij nestelt zich tussen Wiebes en Demi Vollering op de derde plaats. SD Worx is het beste team en uiteraard voert Nederland de landenranglijst aan.

Mannen

Bij de mannen was het spannender dan bij de vrouwen, maar dankzij z'n zege in Lombardije blijft Tadej Pogacar Wout van Aert en Remco Evenepoel voor. Verder valt de zesde plaats van Arnaud De Lie op - de jonge Belg had minder/geen punten te verdedigen van het vorige seizoen.

Mathieu van der Poel haalt met plek 9 nog net de top 10. Klasseringen van andere Nederlanders in de top 50: 33. Thymen Arensman, 35. Dylan Groenewegen, 44. Dylan van Baarle, 48. Fabio Jakobsen en 50. Olav Kooij

In het ploegenklassement wint Jumbo-Visma met overmacht voor UAE. In het landenklassement zijn de Belgen het sterkst. Nederland moet het doen met een vijfde plek.

De klassementen

Hier kun je alle klassementen bekijken door op de verschillende categorieën te klikken onder mannen en vrouwen.

Results powered by FirstCycling.com

Nu het wegseizoen eropzit, gaan we ons natuurlijk opmaken voor het veldritseizoen (dat eigenlijk al gewonnen is, Fem van Empel en Eli Iserbyt wonnen de wereldbekercross in het Amerikaanse Waterloo). Naar verluidt zal Mathieu van der Poel al in november z'n opwachting maken in het veld; hij wil zo'n tien tot vijftien crossen rijden dit seizoen, met als hoogtepunt het WK in eigen land (Hoogerheide).

Nieuws
  • Beeld: @OwenRogers Twitter