HomeNieuwsWaarom het seizoen voor de echte liefhebber er nog niet opzit? Door...

Waarom het seizoen voor de echte liefhebber er nog niet opzit? Door de Ronde van Langkawi!

Voor de wielerliefhebber gaat het seizoen deze week nog even door. Op GCN worden namelijk alle etappes van de Ronde van Langkawi uitgezonden.

De Ronde van Langkawi is normaal misschien de moeite niet meer waard, maar door de degradatiestrijd van eerder dit jaar (inmiddels is duidelijk dat Israel-Premier Tech en Lotto Soudal aan de verkeerde kant van de streep staan) staan er meerdere grote ploegen aan het vertrek. In Maleisië starten morgen zes WorldTour-formaties en vier ProTeams.

Wie staan er dan aan het vertrek? Uit de WorldTour starten onder anderen Gianni Moscon, Andrey Zeits (Astana), Ion Izagirre, Ruben Fernández (Cofidis), Thomas De Gendt, Sylvain Moniquet (Lotto Soudal), Matteo Jorgensen, Ivan Ramiro Sosa, Einer Rubio (Movistar), Hugh Carthy, Esteban Chaves, Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost), George Bennett en Rui Costa (UAE Team Emirates).

Naast sprinter Marijn van den Berg doet er nog een aantal Nederlanders mee in Azië. Van hen zijn David van der Poel, Julius van den Berg en Sjoerd Bax, die onlangs de Copa Agostoni won door Alejandro Valverde erop te leggen, de bekendste namen. Zeker van die laatste mogen we een en ander verwachten. Bax verkeert in bloedvorm en heeft nog geen contract voor volgend jaar.

Onlangs werd hij nog vierde in het eindklassement van de Ronde van Luxemburg, maar het parkoers in Maleisië zal te zwaar zijn voor Bax. Er gaat hoe dan ook een pure klimmer met de winst aan de haal, want vooral de derde en zevende etappe zijn loodzwaar. Op dag drie finishen de renners op een klim van 8,6 kilometer aan 8,5 procent. Bovendien is het een tweetrapsklim, want de 13,7 kilometer ervoor gaan aan 5,9 procent. Kortom, een klim van meer dan een uur.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...