Mathieu van der Poel nog één keer op de weg dit seizoen (en je kunt het live op tv zien)

Nog een keertje genieten van Mathieu van der Poel op de weg dit seizoen? Vanmiddag kan het!

Druivenkoers - Overijse 2022

Na het WK gravel leek het wegseizoen (we rekenen dat WK voor het gemak maar even bij het wegseizoen) van Mathieu van der Poel erop te zitten. Met een derde plek spoelde hij er de WK-kater van Australië weg.

Maar blijkbaar heeft MVDP er nog zoveel zin in dat hij en de de ploegleiding besloten er nog een wedstrijdje aan vast te knopen. Van der Poel rijdt namelijk een van de laatste profwegwedstrijden op Europees grondgebied van dit seizoen: de Giro del Veneto.

Samen met Jay Vine, Kristian Sbaragli, Stefano Oldani, Xandro Meurisse en Nicola Conci vormt hij het zestal dat aan de start verschijnt namens Alpecin-Deceuninck. Hij start er met het rugnummer 1. Met Miguel Angel Lopez, Marc Hirschi, Diego Ulissi, Matteo Trentin en Bryan Coquard staan er ook nog andere toppers aan de start.

Live op Eurosport

De Giro del Veneto is een eendagswedstrijd over 160 kilometer waarbij het peloton in de finale twee keer over de Arcugnano moet, een klim van 2,8 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,4%. Een kolfje naar de hand van Van der Poel dus. Het beste nieuws van de dag? Eurosport 1 zendt de koers vanaf 14.30 uur live uit! De finish wordt rond de klok van vieren verwacht.

Vrijdag rijdt Matrhieu van der Poel, samen met gravelwereldkampioen Gianni Vermeersch, ook nog een gravelwedstrijd (Serenissima Gravel) in de regio Veneto. Na een rustperiode zal hij het veld induiken. Naar verluidt zal Van der Poel dit seizoen tien tot vijftien crossen rijden, met als hoogtepunt het WK in eigen land (Hoogerheide).

Nieuws
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022