Boonen over Van Aert: 'Een monument ontbreekt en dat is ook het enige dat telt, vergeet niet dat de jaren tikken'

Het was een topjaar voor Wout van Aert. Althans dat is de algemene opinie. Toch denkt Tom Boonen dat hij beter had gekund.

Bretagne Classic - Ouest - France 2022

Deze week wordt de Kristallen Fiets uitgereikt. Remco Evenepoel is zonder twijfel de grote favoriet om 'm in ontvangst te nemen. Ondanks het uitstekende jaar van Wout van Aert en zijn enorm hoge niveau tijdens de Tour de France, waarin Van Aert drie etappes wist te winnen.

Een beter jaar had haast niet gekund voor de kopman van Team Jumbo-Visma. En toch, in gesprek met Het Laatste Nieuws plaatst Tom Boonen een aantal kanttekeningen. "Ik hoor zeggen dat hij niet beter had kunnen doen dit jaar, maar daar ga ik dus niet mee akkoord. Het enige wat dit jaar ontbrak, is een Monument, maar dat is ook het enige dat telt."

Voor iemand als Van Aert telt niets anders dan die wedstrijden, stelt Boonen. "Een coureur van zijn niveau koerst om die wedstrijden te winnen. Het is mooi dat je maandenlang de beste coureur van de wereld wordt genoemd, maar daar gaat het niet om. Wout moet klassiekers winnen. Vraag het hem zelf: hij zal ook zeggen dat dat is wat hij wil.”

Toch vertelt Boonen dat hij Van Aert er niet te veel op wil aankijken. Mede doordat hij pech kreeg met een coronabesmetting in het voorjaar. "Het resultaat was hard: opnieuw een kans kwijt om de Ronde of Roubaix te winnen. Want vergis je niet: intussen tikken de jaren. Ik ben overtuigd dat het hem nog gaat lukken, maar gaat hij nog drie keer de Ronde winnen en vier keer Roubaix? Voor dat soort records koersen kampioenen toch."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022