Wieler Revue brengt bijzondere vrouwenspecial uit

We zijn trots op ons nieuwste nummer, waarin we het vrouwenwielrennen vieren!

World Championships WE - ITT 2022

De komende editie van de geprinte Wieler Revue is een bijzondere - nu geldt dat natuurlijk voor iedere editie van ons magazine, maar voor deze een beetje extra. Volgende week ligt er namelijk een speciale vrouwenspecial van Wieler Revue in de winkel.

In die special is er extra veel aandacht voor het vrouwenwielrennen, dat in Nederland zo floreert en ook internationaal met de Tour de France Femmes een topjaar kende. We spraken onder andere met Urska Zigart, profwielrenster en de vriendin van ene Tadej Pogacar.

In het interview vertelt ze hoe het eraan toegaat in huis als ze wielrennen kijken (vrouwen gaan voor) en vertelt ze dat Pogi heel veel respect heeft voor Annemiek van Vleuten. (Hier lees je alvast een sneak preview van dat interview).

Ook spraken we uitgebreid met Ellen van Dijk, de wereldkampioene tijdrijden. Zij is inmiddels al een veterane, zeker als je het vergelijkt met de toekomst van het Nederlandse wielrennen: Shirin van Anrooij, Puck Pieterse en Fem van Empel. Die laatste twee komen aan het woord (ook over Van Anrooij). Ze vertellen onder andere of we ze in de toekomst ook op de weg gaan zien en waar hun kwaliteiten dan zouden liggen.

Remco Evenepoel

Natuurlijk laten we de mannen ook niet helemaal links liggen. We konden simpelweg niet om de prestaties van  Remco Evenepoel heen... We hebben een uitgebreid portret van hem waarin meesterknechten Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke over hun kopman praten.

Magazine
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022