Mario Cipollini de bak in: veroordeeld voor partnergeweld

Drie jaar brommen voor Cipo. Hij is veroordeeld door een Italiaanse rechtbank.

Giro dÕItalia 2015 stage - 20

Mario Cipollini (55) moet de gevangenis in. Een Italiaanse rechtbank veroordeelde hem tot drie jaar cel vanwege het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vrouw Sabrina Landucci. De straf in hoger beroep valt hoger uit dan de 2,5 jaar die hij in eerste instantie aan z'n broek kreeg. Cipo moet ook een schadevergoeding van 85.000 euro betalen.

De straf komt dus niet uit de lucht vallen omdat de het al een zaak in hoger beroep was. Ook die rechter achtte hem schuldig aan het jarenlang mishandelen, bedriegen en stalken van Landrucci. De twee waren van 2005 tot 2013 getrouwd.

Er deden in die tijd en daarna al de gekste verhalen over de oud-wereldkampioen de ronde. Zo bedreigde Cipollini haar met een pistool.

Carrière

Mario Cipollini was de beste sprinter van zijn generatie. Hij won 42(!) etappes in de Giro, 12 in de Tour en 3 in de Vuelta. Daarnaast won hij in 2002 Milaan-Sanremo en was hij in dat jaar de sterkste op het WK van Heusden-Zolder.

De Italiaan viel niet alleen op vanwege z'n prestaties. Hij was ook de 'mooiboy' van het peloton en was altijd in voor stunts. Zo verscheen hij een keer bij de tourstart verkleed als Romeinse keizer. Ook z'n luipaard/tijgerpak bij de start van de Giro in Groningen (2002) trok de nodige aandacht. Helaas bleef Cipo na z'n loopbaan dus excentriek, maar dan op een totaal verkeerde manier.

Nieuws
  • Photo IB/LB/RB/Cor Vos © 2015