Heftig gravelritje Robert Gesink: 'Meer een gravelhike met fiets in de hand..'

De foto's en filmpjes van Gesink laten wel zien dat het niet voor mensen met hoogtevrees was...

La Vuelta ciclista a Espana 22-13

Na een puike Vuelta waarin Robert Gesink de rode trui droeg en zeer dichtbij een ritzege was, reed hij nog het Italiaanse najaar. Het WK gravel sloeg hij over, maar weer thuis in Andorra haalde hij dat dubbel en dwars in...

Je zou zeggen dat Gesink even vakantie heeft, maar wie de Achterhoeker een beetje kent, weet dat hij zoveel liefde voor de fiets heeft dat hij er dan ook op uittrekt. Samen met Carlos Verona van Movistar en een renner die we zo niet herkennen trok hij eropuit voor een ware gravelexpeditie.

De rit was met 68 kilometer misschien niet zo lang, maar met expeditie overdrijven we niets. Als je de foto's en het filmpje in de Strava-post hieronder aanklikt, zie je dat het niet echt een gravelritje was zoals je die in Nederland voorgeschoteld krijgt. Smalle geitenpaadjes met diepe afgronden ernaast. Hiken geblazen dus voor Gesink en Verona. Maar zo te horen blijven ze goedgemutst!

Robert Gesink begint in 2023 aan z'n laatst seizoen als profwielrenner. Maar de Varssevelder zei al dat hij daarna de fiets zeker niet aan de haak zal hangen; daar is hij veel te veel liefhebber voor. Sterker nog, hij zei dat hij misschien wel meer gaat fietsen omdat hij na z'n officiële pensioen geen rekening meer met trainingsschema's hoeft te houden.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022