HomeZelf in het zadelRij zondag een toertocht met profs in Apeldoorn (o.a. met afscheidnemende Terpstra...

Rij zondag een toertocht met profs in Apeldoorn (o.a. met afscheidnemende Terpstra en wereldkampioen Havik)

Zelf nog even het 'wegseizoen' uitluiden op passende wijze? Rond Apeldoorn staat een mooi evenement op stapel. Naast Terpstra en Havik zijn er nog veel meer profs aanwezig!

Het wegseizoen voor de profs zit er na de Ronde van Langkawi echt op Strava kom je ook veel ritjes tegen van leden van fietsclubs met als titel ‘Seizoensafsluiting’. In dat kader staat er aanstaande zondag nog een mooi evenement op het programma.

Vanuit Omnisport Apeldoorn (de wielerbaan aldaar) start namelijk de toertocht Ride with the Pro’s. Je kunt kiezen uit de afstanden 50, 75 en 100 kilometer en de route gaat over de Veluwe onder andere naar Kootwijk. Het heet natuurlijk niet voor niets Ride with the Pro’s, want er doet een indrukwekkend rijtje profs mee die je onderweg kunt tegenkomen.

Huldigingen

Zo krijgt Niki Terpstra er een mooi afscheid van de organisatie en wordt kersvers baanwereldkampioen puntenkoers Youri Havik gehuldigd. Hetzelfde geldt voor Koen Bouwman en Thymen Arensman, respectievelijk voor hun prestaties in de Giro en Vuelta.

Over een huldiging voor Lorena Wiebes rept de organisatie niet in het persbericht, maar zij is er ook bij – en die huldiging voor haar lijkt ons wel gepast gezien haar 23 overwinningen (waaronder het EK en Touretappes).

Nog veel meer profs

De overige profs die je tegen kunt komen: Martijn Tusveld, Nils Eekhoff, Tim Naberman, Casper van Uden, Gijs Leemreize, Reinier Honig, Etienne van Empel, Charlotte Kool en Anouska Koster. Als kers op de taart kun je Bram Tankink ook nog tegenkomen, in zijn hoedanigheid als ambassadeur van de Nederlandse Loterij.

Via deze link kun je je inschrijven. Je kunt starten tussen 9.00 uur en 11.00 uur. De baan is al open om 8.00 uur. Na afloop is er uiteraard ruimte voor gezelligheid en staan er nog de nodige activiteiten (de huldigingen bijvoorbeeld) op het programma.

Kids plein en persconferentie

Ook aan de jeugd is gedacht, want er is de hele dag een Jumbo-Visma Kidsplein en een Pumptrack. Om 12.30 uur is er een kids persconferentie waarin de jeugd vragen kan stellen aan de aanwezige profwielrenners.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Met deze simpele ingrepen bouw je een racefiets om tot (tijdelijke) gravelfiets

Gravelen is booming business. De discipline kwam overgewaaid van de Verenigde Staten naar Europa...

📸 Lelijk of briljant? Deze koeien- en varkenswielerpakjes vallen in ieder geval op…

De tijd dat half Nederland in een shirtje van Rabobank de weg op ging...

7 Redenen waarom solo fietsen veel leuker is dan in een groep

Ook nu we weer gewoon in groepen mogen rijden, vindt onze redacteur solo fietsen veel leuker. Hieronder legt hij aan de hand van 7 punten uit waarom.