HomeZelf in het zadelRij zondag een toertocht met profs in Apeldoorn (o.a. met afscheidnemende Terpstra...

Rij zondag een toertocht met profs in Apeldoorn (o.a. met afscheidnemende Terpstra en wereldkampioen Havik)

Zelf nog even het 'wegseizoen' uitluiden op passende wijze? Rond Apeldoorn staat een mooi evenement op stapel. Naast Terpstra en Havik zijn er nog veel meer profs aanwezig!

Het wegseizoen voor de profs zit er na de Ronde van Langkawi echt op Strava kom je ook veel ritjes tegen van leden van fietsclubs met als titel ‘Seizoensafsluiting’. In dat kader staat er aanstaande zondag nog een mooi evenement op het programma.

Vanuit Omnisport Apeldoorn (de wielerbaan aldaar) start namelijk de toertocht Ride with the Pro’s. Je kunt kiezen uit de afstanden 50, 75 en 100 kilometer en de route gaat over de Veluwe onder andere naar Kootwijk. Het heet natuurlijk niet voor niets Ride with the Pro’s, want er doet een indrukwekkend rijtje profs mee die je onderweg kunt tegenkomen.

Huldigingen

Zo krijgt Niki Terpstra er een mooi afscheid van de organisatie en wordt kersvers baanwereldkampioen puntenkoers Youri Havik gehuldigd. Hetzelfde geldt voor Koen Bouwman en Thymen Arensman, respectievelijk voor hun prestaties in de Giro en Vuelta.

Over een huldiging voor Lorena Wiebes rept de organisatie niet in het persbericht, maar zij is er ook bij – en die huldiging voor haar lijkt ons wel gepast gezien haar 23 overwinningen (waaronder het EK en Touretappes).

Nog veel meer profs

De overige profs die je tegen kunt komen: Martijn Tusveld, Nils Eekhoff, Tim Naberman, Casper van Uden, Gijs Leemreize, Reinier Honig, Etienne van Empel, Charlotte Kool en Anouska Koster. Als kers op de taart kun je Bram Tankink ook nog tegenkomen, in zijn hoedanigheid als ambassadeur van de Nederlandse Loterij.

Via deze link kun je je inschrijven. Je kunt starten tussen 9.00 uur en 11.00 uur. De baan is al open om 8.00 uur. Na afloop is er uiteraard ruimte voor gezelligheid en staan er nog de nodige activiteiten (de huldigingen bijvoorbeeld) op het programma.

Kids plein en persconferentie

Ook aan de jeugd is gedacht, want er is de hele dag een Jumbo-Visma Kidsplein en een Pumptrack. Om 12.30 uur is er een kids persconferentie waarin de jeugd vragen kan stellen aan de aanwezige profwielrenners.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vader Adrie dankt Wout van Aert voor steun: ‘Ik zou eerder parkoers tegen ‘Matje’ maken’

Er is de voorbije weken heel wat te doen geweest rond het feit dat...

Fem van Empel bijzonder geëmotioneerd na wereldtitel: ‘Nu even er tussenuit naar Marrakech’

Van Empel trok al vroeg in de wedstrijd ten aanval en kwam ook solo...

Fem van Empel wordt op haar 20e wereldkampioen veldrijden bij de dames elite, ook zilver en brons voor Nederland

In Hoogerheide streden de allerbeste dames vandaag om de wereldtitel in het veld. Dat...

WK beloften | Ijzersterke Thibau Nys maakt favorietenrol waar na onemanshow, zilver voor Del Grosso

Op de grote clash moeten we nog één dagje wachten. Wie vandaag wel al...

Meer zoals dit

Column | Ik deed mee aan een veldrit en voelde me een vierderangs, bejaarde Van der Poel in superslowmotion

Onze redacteur heeft een zware maandag en dat komt omdat hij gisteren meedeed aan een veldrit. Puur om te ervaren hoe zwaar dat is. Na een paar honderd meter lag hij al languit in de blubber: 'Ik rij hier rond als een vierderangs, bejaarde Van der Poel in superslowmotion'.

Red Bull en BORA op zoek naar klimtalent via Zwift en Strava-segmenten

Red Bull en BORA-hansgrohe hebben een amitieus wielerscoutingsprogramma op poten gezet onder de naam...

14 Herkenbare zaken voor mensen die wel eens (of heel vaak..) Zwiften

Het is niet heel erg lekker weer om buiten te fietsen de afgelopen tijd (als het niet regent en/of heel hard waait, is het wel heel erg koud), dus Zwift is een fantastisch alternatief. Ben je weleens in Watopia te vinden, dan komen deze dingen je waarschijnlijk maar al te bekend voor...