David van der Poel populair in Maleisië: 'Men dacht dat hij Mathieu was'

Tijdens de Ronde van Langkawi was het publiek dolenthousiast, maar de gebroeders Van der Poel uit elkaar houden, lukte minder goed.

Press Conference Alpecin - Deceuninck in Hooglede

Hoewel David van der Poel een prima Tour de Langkawi reed met onder meer een vierde en achtste plaats in de laatste twee etappes, werd hij in Maleisië als grote ster gezien. Dat vertelt Lionel Taminiaux in gesprek met het Waalse medium RTBF.

"David van der Poel is met ons, de oudere broer van Mathieu. Er komen veel mensen naar de bus die vragen of ze Van der Poel kunnen zien. Men dacht dat hij Mathieu was, maar het was David. De mensen kennen wel veel Europese renners en dat bewijst dat fietsen erg populair is in Maleisië."

Taminiaux won zelf een etappe in de Tour de Langkawi en ontpopt zich steeds meer als lead-out bij Alpecin-Deceuninck. Hij reed de Vuelta a España dit jaar in dienst van Tim Merlier, zijn eerste grote ronde. "Ik kwam met heel goede benen uit de Vuelta. Ik heb verder veel eendagskoersen gereden en daarom de ploeg gevraagd of ik in Langkawi kon rijden. Dat heeft goed uitgepakt."

Nieuws
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022