Remco Evenepoel verhuist naar Spanje: 'Mensen die iets van mij willen, zullen nu niet weten waar ik ben of wat ik aan het doen ben'

Spanje beviel 'm zo goed met z'n Vuelta-winst dat hij er nu gaat wonen met z'n kersverse vrouw Oumi.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

Na z'n zege in de Vuelta heeft hij de Spaanse smaak te pakken: Remco Evenepoel verhuist naar Spanje. Dat maakte hij zelf bekend in de podcast van Geraint Thomas, de Geraint Thomas Cycling Club.

Evenepoel is op dit moment op huwelijksreis met z'n kersverse vrouw Oumi. Het stel vertoeft nog enkele dagen op de Malediven, maar daarna verkassen ze naar Spanje. Evenepoel kocht daar vorig jaar al een nieuw optrekje in de buurt van Alicante.

Dat Zuid-Spaanse optrekje werd opgeknapt zodat het helemaal voldoet aan de eisen van het stel en is nu klaar. Evenepoel heeft meerdere redenen voor de verhuizing naar Spanje. Eén daarvan is dat het een zeer geschikt trainingsgebied is, uiteraard met goed weer in de winter.

"De regio rond Alicante is echt een prachtige omgeving om te trainen. Het hele jaar heb je er goed weer, dus ideaal voor mijn basis en wintertraining. Ik vind er ook een trainingsparcours dat nog wat zwaarder is dan de Ardennen wat ook nodig is omdat ik wil blijven mikken op de grote rondes en de lastige klimklassiekers."

Ook de vele aandacht die er voor hem is in de Belgische media speelt mee. "De mensen die iets van mij willen, zullen nu niet weten waar ik ben of wat ik aan het doen ben. Dat zou een beetje moeten helpen. Ik ga me concentreren op mijn dagelijkse leven, niet op een of andere een zangwedstrijd in een tv-show waar ze me voor vragen, haha."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022