Mikkel Honoré had nog een contract bij Quick-Step Alpha Vinyl, maar rijdt in 2023 voor EF Education-EasyPost

Mikkel Honoré had nog een contract bij Quick-Step Alpha Vinyl, maar dat is verscheurd. De Deen komt in 2023 uit voor EF Education-EasyPost.

Tour de France 2022 stage 16

Honoré was een gewaardeerde kracht bij de Belgische ploeg. De Deen werd vorig jaar onder meer derde in de Clásica San Sebastián en hij won een rit in de Ronde van Baskenland. Honoré reed voor de ploeg van Patrick Lefevere sinds 2018. De ploeg schrijft: "Over de transfer wordt voorlopig geen verder commentaar gegeven."

EF Education-EasyPost was er als de kippen bij om Honoré vast te leggen. De Amerikaanse ploeg kon nog wel wat extra stootkracht gebruiken. "Ik kijk ernaar uit om voor deze ploeg te rijden. Het is een nieuw hoofdstuk voor me en ik kan niet wachten om iedereen van de ploeg te ontmoeten", vertelt hij op de website van zijn nieuwe ploeg.

Veelzijdig

Honoré wordt vastgelegd als renner voor verschillende terreinen. Bij EF Education-EasyPost geloven ze erin dat hij in het Vlaamse- en Ardennenwerk uit de voeten kan en dat hij zijn mannetje staat in grote rondes. "Ik kijk ernaar uit om meer kansen te krijgen bij EF Education-EasyPost. Ik weet dat ik de capaciteiten heb om voor overwinningen te gaan. We zullen volgend jaar een zeer sterke ploeg hebben."

In het verhaal op de website van EF Education-EasyPost wordt uitgebreid stilgestaan bij de huwelijksreis van Honoré in de Verenigde Staten en Mexico, zijn passie voor lezen en waarom hij van reizen houdt, maar er wordt met geen woord gerept over waarom hij zijn contract bij Quick-Step Alpha Vinyl per se wilde laten verscheuren.

Geen categorie
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022