Wielerwereld grapt over opstappen Liz Truss, Tom Pidcock: 'Ik ga voor het premierschap'

Tom Pidcock maakt een heerlijke grap, maar ook wielervolgers verzinnen grappige en ironische tweets over het snelle opstappen van Liz Truss. Pogacar, Froome en Alaphilippe verslaan haar allemaal..

EK MenÕs Cross-country 2022 Munchen

We bemoeien ons hier doorgaans niet met politiek, maar als een Britse premier al na 42/45 (daarover verschillen de meningen) dagen opstapt en zowel wielrenner als wielervolgers daarover twitteren dan maken we een uitzondering. Vooral omdat het grappige tweets zijn.

Pidcock for Prime Minister

Zo laat Tom Pidcock weten dat hij naast het koersen op de weg, het crossen en het MTB'en ook nog politieke ambities heeft. Hij gaat vol voor het premierschap! (De GCSE is de afkorting voor de middelbare school in Groot-Brittannië).

Allemaal langer dan Truss...

Naast Pidcock twitteren ook veel 'gewone' wielervolgers over het vroege opstappen van Truss. Ze leggen de link tussen het kortstondige optreden van de Britse Prime Minister en enkele wielerfeitjes.

Of ja, feitjes.. De eerste is misschien feitelijk gezien niet waar, maar zo'n lange sprintetappe voelt soms wel zo

De volgende tweets zijn wel allemaal hartstikke waar. Zo is Tadej Pogacar nog maar 23 maar reed hij toch al meer dagen in een leiderstrui van een etappekoers dan Truss premier was.

En voor Chris Froome geldt dat hij (veel) meer dagen in het geel reed dan dat Truss in Downing Street 10 zat.

Julian Alaphilippe had afgelopen seizoen dan weer te maken met de vloek van de regenboogtrui, maar desondanks kwam hij toch nog tot hetzelfde aantal koersdagen als Liz Truss tot premierdagen..

(En het account Nairo In Green moet natuurlijk ook met een feitje over Nairo zelf komen)

We gaan de premierstrijd in Groot-Brittanië in de gaten houde. Als Tom Pidcock op bezoek gaat bij King Charles en z'n intrek neemt in Downing Street 10 dan hoor je het hier het eerst! Het lijkt ons wel wat hoor, een cross door de ambstwoning van de Britse premier...

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022