Marianne Vos duikt al vroeg het veld in (maar rijdt eerst nog last-minute het NK gravel)

Marianne Vos laat weten dat ze alweer snel in de cross te bewonderen is, maar ze besloot ook last-minute mee te doen aan het NK Gravel van komend weekend. Ze legt het hieronder uit.

Tour of Scandinavia stage 5

Waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert waarschijnlijk pas eind november hun rentree in het veld maken, daar zien we Marianne Vos al eind oktober terug in de vross. De Brabantse rijdt komende woensdag eerst de Nacht van Woerden om het weekend erna voor het 'echie' in de wereldbeker te starten.

Dan staat de cross van Maasmechelen op het programma. Eenvoudig zal die eerste cross niet worden. "Het niveau ligt hoog, dat is de laatste weken al gebleken. De concurrentie staat op scherp. Ik hoop natuurlijk goed te presteren, ook met het oog op het EK dat op 5 november in Namen wordt verreden", zegt ze op de site van haar ploeg Jumbo-Visma.

NK Gravel

Voor ze door de modder gaat ploegen, nam ze de beslissing om komend weekend ook het NK Gravel in Epe te betwisten. "Dat was een last-minute beslissing, maar ik heb er heel veel zin in. Een nationaal kampioenschap is altijd bijzonder en dit valt qua planning heel goed uit. Het is de perfecte manier om mezelf klaar te stomen voor de eerste veldrit van dit seizoen."

Ook op het gravel heeft Vos de nodige concurrentie zaterdag, want met Lorena Wiebes doet er nog een andere wegtopper mee in Gelderland.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022