Marianne Vos en Coen Vermeltfoort Nederlandse kampioenen gravel

Het NK Gravel trok nog een mooi deelnemersveld. Wie anders dan Marianne Vos ging er met wéér een kampioenstrui vandoor...

NK gravel in Epe 22 women elite

Het wegseizoen zit erop en het crossseizoen staat in Europa met de wereldbekercross van morgen in Tabor op het punt van losbarsten. Het ideale moment voor een 'combinatie' tussen beide disciplines: het NK Gravel.

Of dat ook de gedachtegang is van de KNWU met deze plek op de kalender weten we niet, maar feit is wel dat zaterdagmiddag het NK Gravel plaatsvond in Epe. Vooral bij de vrouwen kon de organisatie rekenen op een sterk deelnemersveld; zowel Marianne Vos als Lorena Wiebes verschenen aan de start.

Eerstgenoemde voegde in de 70 kilometer lange koers nog maar eens een kampioenstrui toe aan haar al zo goedgevulde prijzen/kledingkast. Ze kwam in Epe solo over de meet. Wiebes werd derde. Vos neemt de titel over van Demi Vollering, die er dit keer niet bij was.

Bij de mannen ging de zege naar Coen Vermeltfoort. De 34-jarige renner van VolkerWessels Cycling Team, oud-prof bij Rabo en Roompot, liet in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen met een tweede plek al zien nog over goede benen te beschikken en zette dat in het NK luister bij.

Uitslag vrouwen

1. Marianne Vos

2. Moniek Tenniglo

3. Lorena Wiebes

4. Tessa Neefjes

5. Sabrina Stultiens

Uitslag mannen

1. Coen Vermeltfoort

2. Lars Loohuis

3. Jasper Ockeloen

4. Werner Vos

5. Jasper Schouten

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022