Paul Herygers over 'piepkuiken' Van Empel: 'Ze is een volmaakte jonge veldrijdster'

Ze is dit seizoen tot nu toe oppermachtig. Het Vlaamse crossgeweten Paul Herygers schalt de loftrompet over Fem van Empel!

Worldcup cyclocross in Tabor 2022 women

Wie het veldrijden volgt, zal het niet ontgaan zijn: de 20-jarige Fem van Empel is tot nu toe aan een beresterk seizoen bezig. Ze won beide wereldbekers in Amerika en was ook gisteren in Tabor de sterkste door een slimme koers te rijden.

Ook Paul Herygers, oud-wereldkampioen in het veld en crosscommentator bij Sporza, is onder de indruk van Van Empel. Op de website van Sporza windt hij er geen doekjes op en schalt de loftrompet over de jonge Brabantse. "Vorig jaar liet ze zich als piepkuikentje al af en toe zien, zoals in Val di Sole. Maar nu bloeit ze helemaal open. Het is een volmaakte jonge veldrijdster. Ze kan blijkbaar scoren waar ze wil.

Brand

Herygers liet ook nog zijn licht schijnen over Lucinda Brand, die bij de parkoersverkenning in Tabor een gebroken middehandsbeentje opliep en vandaag geopereerd wordt.

"Brand zou het ook lastig gehad hebben tegen deze Van Empel. Wellicht zal ze niet al te lang out zijn, maar ze zouden haar beter wat afremmen. Ze kan wereldkampioene worden in Hoogerheide. Sven Nys moet haar rustig houden. Alles op het WK!"

Brand is er niet bij, maar aanstaand weekend staan de crossen van Ruddervoorde (Superprestige) en Maasmechelen op het programma. Fem van Empel is er sowieso in Maasmechelen wel bij, zo bevestigde ze gisteren na afloop van de wedstrijd in Tabor.

Cyclocross
  • Photo: Marketa Navratilova/Cor Vos © 2022