Jurgen Mettepenningen: 'We moeten onze zeges pakken voor Wout en Mathieu terug zijn, zij zijn gewoon beter'

Bij Pauwels Sauzen-Bingoal winnen ze weer achter elkaar in de cross, maar ze weten in de ploeg: het is nodig om nu te winnen.

Worldcup cyclocross in Tabor 2022 men elite

Iserbyt won de wereldbekers in de Verenigde Staten en schreef afgelopen weekend ook de cross in Tabor op zijn naam. Een perfect begin dus voor de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal. Net als vorig jaar het geval was. Het is het recept van de ploeg: scoren voordat Mathieu van der Poel en Wout van Aert terugkeren in het veld.

Manager Jurgen Mettepenningen windt er in gesprek met Het Nieuwsblad ook geen doekjes omheen. "Elk jaar worden we door hen met onze neus op de feiten gedrukt. Zij zijn gewoon beter. Wij moeten onze zeges pakken voor Mathieu en Wout eraan komen. Wij moeten de klassementen veiligstellen voor zij in het veld duiken."

Ieder jaar weer is de vraag of Iserbyt kan wedijveren met de twee kanonnen. Mettepenningen denkt het zijne ervan. "Of Eli hen kan kloppen? Kijk naar de eerste cross van Van Aert vorig jaar in Boom en je weet genoeg. De twee beste renners in het veld zijn ook bij de beste renners ter wereld op de weg. Dat is iets wat de cross nog nooit heeft meegemaakt en vermoedelijk nooit nog zal meemaken."

Fem van Empel

Bij de vrouwen heeft de ploeg met Fem van Empel een absoluut toptalent in de gelederen. Althans tot het nieuwe jaar, want vanaf dan rijdt Van Empel voor Team Jumbo-Visma. "De ambities van Fem reiken verder dan een crossteam haar kan bieden. Zij wil de grote rondes rijden, Strade Bianche... De service course van Jumbo-Visma ligt bovendien op drie kilometer van haar ouderlijk huis. Ze kan volgens mij zomaar de nieuwe Marianne Vos worden."

Geen categorie
  • Photo: Marketa Navratilova/Cor Vos © 2022