Team Jumbo-Visma slaat grote slag met supertalent Nordhagen: 'Ik blijf wielrennen combineren met langlaufen'

Een grote slag op de transfermarkt voor Team Jumbo-Visma: de Nederlandse ploeg heeft het supertalent Jorgen Nordhagen vastgelegd.

World Championships men junior - ITT 2022

De Noor was afgelopen seizoen de beste eerstejaars junior ter wereld. Volgend jaar zal Nordhagen nog steeds rondrijden in het juniorenpeloton. Vanaf 2024 komt hij uit voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma en ondertussen heeft hij ook al een contract op zak voor het WorldTeam. Norhagen zal vanaf 2025 tot en met 2027 uitkomen voor de hoofdmacht van de ploeg.

Vanzelfsprekend is Nordhagen dolblij met de zekerheid voor zijn toekomst. "Dit is altijd mijn droom geweest en over en paar jaar gaat die uitkomen. Omdat ik de keuze na mijn juniorentijd over te stappen naar Team Jumbo-Visma nu al gemaakt heb, kan ik me in alle rust door blijven ontwikkelen en focussen op sportieve doelen. Ik denk dat het team en ik een goede combinatie zijn, want op basis van mijn eerste indrukken durf ik te zeggen dat we dezelfde mindset hebben."

Nordhagen heeft overigens talent voor nog een sport, want ook als langlaufer slaat hij niet bepaald een modderfiguur. Zo werd hij afgelopen jaar in zijn leeftijdscategorie tweede op het Noors kampioenschap. "De komende winter zal ik het wielrennen blijven combineren met langlaufen. Die combinatie wil ik zo lang mogelijk aanhouden. Het is een goede training waarmee ik mijn hele lichaam train en ontwikkel."

Head of Development van Team Jumbo-Visma Robbert de Groot vertelt dat de constructie met Nordhagen uitzonderlijk is. "Het is vrij bijzonder dat we met zo'n jonge jongen een dergelijk traject aangaan. Dat komt omdat we uitzonderlijke talenten bij Jorgen denken te zien." Op het WK voor junioren in Wollongong werd Nordhagen dertiende.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022