(Mogelijke) nieuwe team van Mark Cavendish cancelt persconferentie

Een kink in de kabel bij het team waar Mark Cavendish voor zou gaan rijden? Het lijkt er wel op..

Memorial Rik Van Steenbergen 2022

Het zingt al maanden rond. Nadat het vertrek van Mark Cavendish bij de ploeg van Lefevere bekend werd, zou de 37-jarige Brit niet gaan stoppen maar er nog (minimaal) een seizoen aan vast knopen bij de B&B Hotels.

Die Franse ploeg zou een flinke kapitaalinjectie krijgen van een grote nieuwe sponsor. Eerst was dat volgens de geruchten de grote Franse supermarktketen Carrefour; later leek het om de gemeente Parijs te gaan. De lichtstad wil zich graag profileren als fietsstad.

Maar nu lijkt er toch een kink in de kabel te zitten, want een aangekondigde persconferentie van de ploeg is afgelast. Op sociale media meldt het huidige B&B Hotels dat die afgelasting er is vanwege 'de afwezigheid van enkele belangrijke stakeholders'.

Het team van manager Jerome Pineau zou woensdag, een dag voor de presentatie van het parkoers van de Tour de France van 2023, de nieuwe plannen ontvouwen. Eerder misten ze al de deadline van de UCI voor het aanmelden van het team, maar dat komt vaker voor en kan later nog worden rechtgezet.

Pineau zei in augustus nog dat de kansen 50-50 waren dat zijn team komend seizoen in zee zou gaan met Mark Cavendish. Ook Cavendish zelf zinspeelde al op een komst naar het Franse team.

Er is nog geen nieuwe datum voor de persconferentie aangekondigd, wat de geruchten over een kink in de kabel alleen maar groter maakt.

Update

De Franse sportkrant L'Equipe heeft meer informatie. Zij schrijven in een bericht dat vanochtend verscheen het volgende:

"Het is gecompliceerd. De onderhandeling die gaande zijn, gaan om een totaalbedrag van rond de vijftien miljoen euro in het beste geval. Dat is dan ook bedoeld  voor het toekomstige vrouwenteam. Maar er is nog niets getekend."

"Wat betreft de potentiële investeerders gingen de afgelopen weken geruchten over de bedrijven Amazon France, Carrefour en Cdiscount. Dat lijkt allemaal niet te kloppen. Volgens onze informatie is de meest serieuze optie Engie, een aanbieder van natuurlijk gas en groene elektriciteit. Ook Enedis, de beheerder van het Franse distributienetwerk van elektriciteit, wordt ook genoemd."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022