Egan Bernal: 'Veel spieren verloren door niks te doen, wil naar Tour in 2023'

Egan Bernal wil naar de Tour in 2023, maar hij vertelt dat het allemaal niet makkelijk wordt na z'n blessure. En hij heeft het ook nog over Remco Evenepoel, die werd/wordt gelinkt aan INEOS.

Deutschland Tour 2022 -stage-2

Egan Bernal kwam begin dit jaar zeer hard ten val toen hij in Colombia op z'n tijdritfiets keihard tegen een bus opknalde. Hij brak z'n rug en was maar een paar millimeter van een verlamming verwijderd. Een lange revalidatie volgde en het einde van dit seizoen kwam hij nog een paar keer in actie.

Dat was nog niet op volle kracht, maar Bernal hoopt dat dat er in 2023 wel weer inzit. Als alles volgens plan verloopt wil hij zich in de Tour de France laten zien, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

"Het is alvast een kans voor mij, om gewoon te finishen of zelfs mee te doen voor het klassement. Maar dan spreken we wel over het ideale scenario. Dan moet ik de verloren kracht in mijn rechterbeen wel terugwinnen, want ik heb veel spieren verloren door niks te doen."

Toch heeft Bernal goede hoop terug te keren op z'n topniveau. "Ik heb er echter alle vertrouwen in dat dit mogelijk is komend seizoen. Ik heb negen maanden voorbereidingstijd. Mentaal ben ik er alvast klaar voor. Ik ga sowieso een grote ronde rijden, hopelijk is dat de Tour."

Remco Evenepoel bij INEOS?

Plots doken er ook geruchten op over de komst van Remco Evenepoel naar Bernals ploeg INEOS. De Colombiaan snapt dat wel.

"De geruchten over Evenepoel bij Ineos? Die zijn normaal. Welke ploeg wil er nu niet Remco Evenepoel, of Tadej Pogacar, hebben? Iedereen wil over de sterkste renners te wereld beschikken."

Achtergrond
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022