Trek-Segafredo hengelde naar diensten van Filippo Ganna: 'Zaten echt achter hem aan, gesprekken gehad'

De Amerikaanse ploeg probeerde hem los te weken bij INEOS en had daar heel wat voor over.

UCI track worldchampionships day-3

Onlangs liet Filippo Ganna op de baan van Saint-Quentin nog eens zien wat voor klasbak hij is door het wereldrecord op de individuele achtervolging te verpulveren. Eerder brak hij al het werelduurrecord. Trek-Segafredo had naast Ellen van Dijk ook graag de mannelijke werelduurrecordhouder in de ploeg gehad, blijkt nu.

Dat zegt manager Luca Guercilena tegen de website Velonews. Co-sponsor Segafredo is een Italiaans bedrijf en voor een fietsenproducent als Trek is Filippo Ganna natuurlijk ook een mooi uithangbord, maar tot een deal kwam het niet, zegt hij.

"We wilden hem heel graag hebben en deden een goed aanbod. Hij koerst nu voor een geweldig team dus het is te begrijpen, maar we zaten echt achter hem aan. Het zou voor 2024 zijn. We hebben wat gesprekken gehad, maar het is moeilijk om te zeggen hoe dichtbij we waren omdat het een ja of een nee was. Het was zijn persoonlijke keuze dat het niet doorging en we begrepen het."

Versterkingen Trek-Segafredo

Ganna komt dus niet naar het team waar Steven de Jongh ploegleider is, maar komend seizoen rijden de jonge(re) talenten Natnael Tesfatsion, Mathias Vacek en Thibau Nys wel voor de ploeg. Die laatste crosst natuurlijk al voor crossbroertje Baloise-Trek, maar rijdt komend wegseizoen ook voor de World Tour-ploeg van Trek.

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022