Pogacar kijkt terug op duel met Vingegaard: 'Ik voel meer liefde van het publiek dan na mijn twee Tourzeges'

Tadej Pogacar won in 2022 weliswaar niet de Tour de France, maar de Sloveen spreekt van een geweldig jaar.

Giro di Lombardia 2022

In gesprek met L'Équipe doet Pogacar zijn verhaal en vertelt hij onder meer dat hij bijna alles heeft gewonnen wat hij wilde winnen in 2022. "Qua intensiteit was het waarschijnlijk het moeilijkste seizoen uit mijn carrière. Op de een of andere manier voelt de tweede plek in de Tour als een overwinning. Ik heb veel geleerd van deze zomer en er motivatie uitgehaald. Ik voel meer liefde van het publiek dan na mijn twee Tourzeges."

Uiteraard wil Pogacar ook ooit een gooi doen naar de zege in de Giro d'Italia, maar dat is voorlopig voor later want de Tour de France blijft zijn hoofddoel. Het voorjaar wil hij daarentegen wel rijden. "Het duel met Mathieu blijft een van de hoogtepunten van mijn seizoen. Ik was een rookie in de race en had geen idee wat ik kon verwachten. Maar ik had een goede dag. Ik was heel boos dat ik naast de overwinning greep, maar dat was achteraf snel vergeten. Het is geen slechte herinnering. Ik zou er dan ook graag nog eens terugkomen."

Wat 2022 duidelijk heeft gemaakt, is dat een aantal jongens er flink bovenuit steekt op het moment. Hoe kijkt Pogacar daarnaar? "Fietsen is geen tennis. Er zijn te veel grote wedstrijden. Vier renners is niet genoeg om alle grote titels te delen. Er zijn niet vier jongens boven en de rest daar beneden."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022