HomeAchtergrondDit zijn de belangrijkste reacties na de presentatie van de Tour 2023:...

Dit zijn de belangrijkste reacties na de presentatie van de Tour 2023: ‘Zou Remco graag zien in de Tour’

Onder andere Tadej Pogacar, Christian Prudhomme en de eindbaas van Jumbo-Visma aan het woord.

Vanmiddag vond de parkoerspresentatie van de Tour de France 2023 (en die van de Tour de France Femmes) plaats. Met heel weinig tijdritkilometers en een recordaantal cols valt er genoeg te zeggen over de komende editie van Le Grand Boucle. Hieronder lees je de belangrijkste reacties na de presentatie.

Richard Plugge, Jumbo-Visma

“Het wordt een hele zware slotweek en er zijn helaas weinig tijdritkilometers. De laatste week is echt pittig. Het zwaartepunt ligt op het einde. Dat is prima voor ons, maar het gerucht over een ploegentijdrit klopte dus niet.Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar zullen hier heel veel kansen hebben; met Primoz Roglic kunnen we hetzelfde spelletje spelen als vorig jaar. De relatief vlakke aanloop biedt kansen voor een nieuwe groene trui voor Van Aert, maar we moeten alles goed bekijken, want er was weinig uitgelekt.”

Merijn Zeeman, Jumbo-Visma

De sportief directeur werd door Het Nieuwsblad om z’n mening gevraagd, waarbij het met name over Wout van aert gaat. “We kunnen met iets heel nieuws komen, maar het kan ook copy paste van afgelopen jaar. Wout is ook iemand die graag nieuwe dingen probeert. Dat zorgt er allemaal voor dat het proces veel tijd in beslag neemt. Ik heb gisteren nog met Wout gesproken en er is nog helemaal niks beslist. Eén ding staat wel vast: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staat boven alles. Daar waren we heel snel klaar mee.”

Christian Prudhomme

Sporza vroeg de Tourbaas expliciet naar het weinige aantal tijdritkilometers, namelijk 22. “Ja, dat is weinig, maar in 2015 hadden we er nog minder met 13,8 kilometer. We zien ook geen breuklijn meer tussen een rouleur die bergop de schade wil beperken en een rasklimmer die erg zwak is in het werk tegen de klok. We zitten in een nieuw wielrennen met aanvallers en renners die op zowat elk terrein kunnen winnen.”

Tadej Pogacar

“De start in het Baskenland is geweldig en daarna wordt het snel lastig in de Pyreneeën, maar vooral in de derde week zal de Tour ontploffen. Dan zullen we zien wie er zal winnen. Er zijn meer cols en er is maar één tijdrit, maar je moet in alle aspecten goed zijn. Het wordt dus ongeveer net zo’n voorbereiding als anders.”

Ook over de mogelijke concurrentie liet hij zich uit. “Wie mijn rivalen worden? De usual suspects, de beste renners ter wereld. Maar ik weet niet wie zal deelnemen. Ik zou het zeker graag tegen Remco Evenepoel opnemen, maar dat is niet mijn beslissing, hé. Ik zou hem graag in de Tour zien. Hij is wereldkampioen en een van de beste renners. Als ik wereldkampioen was, zou ik naar de Tour gaan.”

Patrick Lefevere

Met het benoemen van Evenepoel is het de grote vraag: gaat hij starten. Z’n ploegbaas heeft er wel iets over te zeggen tegenover Sporza.

“Ik heb al 101 keer gezegd dat we pas in december of januari beslissen. Het zou dom zijn om dat na amper vijf minuten te doen. Maar ik sluit niets uit. Evenepoel houdt wel van Baskenland, dat kan een voordeel zijn. Maar er zijn ook acht zogezegde ritten voor sprinters. Daar denken we nu over na.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...