HomeZelf in het zadelVerken Nederland op de fiets: plan jouw fietsvakantie!

Verken Nederland op de fiets: plan jouw fietsvakantie!

Het beste idee van de wereld: een fietsvakantie in eigen land! We sommen de voordelen op.

Nederland is heerlijk om op vakantie te gaan – ongeacht of dat nu in eigen land is of je uit het buitenland komt. Het OV is goed geregeld, en er is ook ruimte om met de auto te gaan, maar de beste en leukste manier om het land te zien is op de fiets.

Er ligt maar liefst 37.000 kilometer(!) fietspad in Nederland, een getal dat overigens door de decennia harder en harder blijft groeien. Ook ben je op de fiets veel mobieler: je kan op veel meer en mooiere plekken komen dan met andere middelen van transport.

Niet alleen in het platteland van Nederland is het fijn om een fiets bij de hand te hebben; ook in de Randstad navigeer je veel gemakkelijker door binnensteden en drukke straten op de fiets. Als je in Den Haag bent geweest, zal je versteld zijn van hoe makkelijk het is om door de iconische maar ook drukke straten van de stad te manoeuvreren.

Mocht je dusdanig enthousiast over de Hofstad zijn geworden dat je er langere tijd zou willen blijven om er te gaan wonen, kunnen we je een apartments for rent den haag die je vindt via Rentola. Op de website van Rentola kan je snel en eenvoudig zoeken naar appartement die je kan huren of kopen in Den Haag over andere Nederlandse steden. Met hun handige zoekfilters kan je in no-time de huizen en appartementen vinden die bij jou passen.

Voordelen van een fietsvakantie

Bij een vakantie denk je wellicht niet meteen aan een fietsvakantie. Toch is er goede reden om dat wel eens te proberen.

1) Fietsen is gezond

Fietsen is één van de beste manieren om fit en in beweging te gebruiken. Zo lang je geen enorme bergetappes aflegt en een goed te doen tempo aanhoudt, kan je uren alle spieren in je lichaam gebruiken.

2) Je ziet het land op een andere manier

Als je in de trein of in de auto zit, zie je het landschap altijd wel voorbij komen, maar dat gebeurt meestal op zó’n tempo dat je het maar enkele seconde ziet. Op de fiets kan je veel geduldiger naar het landschap kijken. Op het moment dat je iets écht mooi vindt, staat het je natuurlijk ook vrij om even af te stappen en het landschap echt even in je op te nemen (of om een mooie selfie voor Instagram te maken, natuurlijk)

3) Een fietsvakantie is niet duur

Een reis naar Ibiza of Barcelona is natuurlijk wel om van te genieten, maar dat loopt vaak ook flink in de papieren. Met een fietsvakantie heb je dat probleem een stuk minder. Als je zelf een goede fiets thuis hebt staan en ’s morgens zelf je boterhammen smeert, hoef je in principe alleen maar te betalen voor de plekken waar je blijft slapen. Wie een beetje handig is met het zoeken van goede maar goedkope Bed en Breakfasts en hotels, kan voor een leuke prijs een week of twee op vakantie.

4) Een fietsvakantie is flexibel

Bij een fietsvakantie zit je niet vast aan een strakke planning. Als je op een leuke plek bent en eigenlijk een dagje wil rondlopen en genieten van die plek in plaats van doorfietsen, dan staat het je volledig vrij om dat te doen! Er is geen strikt programma waarin je precies mee moet. Zo is je vakantie pas echt ontspannend en kan je doen wat je wil.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

De 5 grootste transfers van het wielerjaar 2023

Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) Hij zit misschien net onder de absolute top, maar pak Richard...

Eli Iserbyt gooit bloemetje richting Van der Poel en Pidcock: ‘Wordt heel moeilijk voor ons’

Eli Iserbyt reed in de Wereldbeker van Hulst naar een hoopgevende derde plaats, zijn...

Annemiek van Vleuten op fietssafari bij Masai in Kenia: ‘Voel me bevoorrecht’

Annemiek van Vleuten ging de afgelopen jaren in de winter naar Colombia om daar...

Roodhooft verrast met wensenlijst 2023: ‘Ik zie Van der Poel het liefst Milaan-Sanremo winnen’

Die van Mathieu van der Poel staat grotendeels al vast en kent weinig verrassingen....

Meer zoals dit

6 Best wel rare dingen die wij wielrenners normaal gedrag vinden

Rare jongens zijn wij eigenlijk als je alles hieronder in ogenschouw neemt...

Een fietstocht draagt bij aan fysieke en mentale gezondheid

Regelmatig bewegen is gezond. Dat geldt niet alleen voor je fysieke, maar ook voor...

De 5 Redenen waarom je in de winter minder hard fietst dan in de zomer

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: je fietst opeens minder hard... Nou, dit zijn daar de redenen voor!