Annemiek van Vleuten verrast met tussentijdse transfer naar Jumbo-Visma...

De wereldkampioene lijkt in het shirtje van Jumbo-Visma wel héél erg op Wout van Aert..

World Championships women - Road - 2022

Rustig maar, geen paniek! Annemiek van Vleuten verkast niet echt naar Jumbo-Visma. Ze rijdt ook het laatste seizoen van haar carrière in dienst van Movistar.

Maar Annemiek van Vleuten geniet wel van het offseason en dat doet ze zoals we haar kennen: op de fiets. De liefhebster pur sang toog naar Limburg voor een dagje op de mountainbike. Tijdens of na de iets meer dan 100 kilometer door het Limburgse heuvelland belandde ze op een voor haar bekende plek: de Cauberg.

Ook zij betwistte daar menig Amstel Gold Race op de wegfiets, maar bij de Cauberg staat een podium waar je je hoofd in dat van de winnaar van 2021 Wout van Aert kan steken, zoals we dat vaker zien op toeristische locatie.

Van Vleuten kon de verleiding niet weerstaan en zo zien we op de hoofdfoto bij haar Strava-post dat ze plotseling het lijf van Wout van Aert heeft. Misschien kan ze in 2023 daadwerkelijk eens bij de mannen meedoen... (Slide naar rechts voor de foto)

Tour de France Femmes

Eerder deze week was Van Vleuten in Parijs voor de presentatie van het parkoers van de tweede Tour de France Femmes. Die koers kent komend jaar een editie waarin de Tourmalet als finish bergop is opgenomen en wordt afgesloten met een tijdrit van 22 kilometer in Pau.

Van Vleuten vindt het een prima parkoers. "Het is voor het aanzien van de koers belangrijk om een finish te hebben op een berg van een bepaalde statuur. Dit jaar hadden we een geweldig begin gemaakt met de Tour voor vrouwen. Voor de komende editie is het parcours een beetje ‘gefinetuned’ en ik denk dat ze dat goed hebben gedaan."

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022