Ontdek de genomineerden voor velo d'Or 2022

Elk jaar wordt door Vélo Magazine de prestigieuze prijs Velo d'Or uitgereikt. Wielerjournalisten van over de hele wereld bepalen welke renners genomineerd zijn.

World Championships women - Road - 2022

Dit jaar zijn er maar liefst 8 Nederlanders die kans maken om de prijs te winnen. Het gaat om Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Fabio Jakobsen, Harrie Lavreysen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering, Marianne Vos en Lorena Wiebes. Ook wordt dit jaar voor het eerst een prijs uitgereikt voor zowel de mannen als de vrouwen.

Vorig jaar ging Tadej Pogacar met de prijs gaan lopen. Nog nooit slaagde een Nederlander er in deze prijs te winnen, maar dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn met Annemiek van Vleuten als absolute topfavoriete bij de vrouwen.

Bij de Belgen maken Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky deel uit van de genomineerden.

De andere genomineerden bij de mannen zijn Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Geraint Thomas, Jonas Vingegaard, Filippo Ganna en Jai Hindley

Bij de vrouwen gaat het verder nog om Elisa Balsamo, Marta Cavalli, Audrey Cordon-Ragot, Pauline Ferrand-Prevot, Mathilde Gros, Juliette Labous, Elisa Longo Borghini, Ashleigh Moolman-Pasio en Cecilie Uttrup Ludwig.

Nieuws
  • Photo: Simon Wilkinson/SWPix/Cor Vos © 2022