Betsema oppermachtig in Ruddervoorde en gaat vol voor Europese titel

Denise Betsema was vandaag de beste in de superprestige van Ruddervoorde. Enkele toppers waren er vandaag helaas niet bij.

Superprestige cyclocross Ruddervoorde women 2022

Het supersnelle en droge parkoers kende meteen een vliegensvlugge start. Betsema, Van der Heijden en Alvarado gingen er al snel van door. Alvarado had moeite om het tempo te volgen en bleef lang hangen op een handvol seconden.

Betsema probeerde vervolgens haar landgenote Van der Heijden af te schudden. De kloof met Alvarado werd langzaam groter.

Op twee ronden van het einde ging Betsema er alleen van door. Toen Van der Heijden lek reed leek de winnaar gekend. Ze kon echter snel van fiets wisselen en zo haar tweede plaats nog verzekeren.

Alvarado vervolledigde het podium met een derde plaats. Annemarie Worst kende een mindere dag en viel net naast het podium.

Betsema was na afloop dolblij met haar overwinning. Ze trainde toe naar het EK in Namen en lijkt klaar om de Europese titel te veroveren.

Fem van Empel, Puck Pieterse en Kata Blanka Vas waren er helaas niet bij. Zij focussen zich op de wereldbeker van morgen in Maasmechelen. Lucinda Brand herstelt momenteel van een handblessure.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022