Tim Merlier over gevaar op de weg: 'Ik heb weleens een vrachtwagenchauffeur aangesproken die op het fietspad kwam rijden'

Iedere wielrenner herkent het toenemende probleem van gevaar op de openbare weg. Ook Tim Merlier deelt een heftig verhaal.

Memorial Rik Van Steenbergen 2022

Dat deed de sprinter van Alpecin-Deceuninck, volgend jaar uitkomend Soudal-Quick Step, in gesprek met de podcast  Arrivee Het Koerskanaal. Merlier: "Ik heb weinig met agressie te maken, maar het gebeurt toch altijd een keer. En soms is het er wel over, ja."

Iedere wielerliefhebbers - dus ook profrenners - hebben wel zo'n moment meegemaakt. Ook de Belgisch kampioen deelt een van zijn ervaringen. "Ik heb weleens een vrachtwagenchauffeur moeten aanspreken omdat hij ons van het fietspad reed. Hij dacht namelijk dat ik met mijn fiets de weg op zou springen... Een rare uitleg wel, ja. We reden op het fietspad en ik keek achterom omdat ik hem vrij rap hoorde aankomen en vervolgens kwam hij op het fietspad rijden zodat ik de weg niet op zou springen..."

Zelfs off-road worden wielrenners regelmatig verafschuwd, vertelt Merlier. "Ook in het bos hoor je achter je van alles naar je hoofd geslingerd, terwijl je dan in jouw ogen niet zoveel verkeerd doet. Het voordeel voor profs is dat we doordeweeks het bos in gaan en ook nog 's morgens als er weinig mensen zijn. Als er in het weekend honderden passeren, zijn voetgangers iets meer gefrustreerd."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022