Valverde: 'Evenepoel met voorsprong beste renner ter wereld'

Alejandro Valverde geldt als een van de beste renners van zijn generatie. Hij is duidelijk over wie vandaag de beste renner ter wereld is.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

In een gesprek met Cyclingnews liet El Imbatido weten geweldig onder de indruk te zijn van de prestaties van Remco Evenepoel. Meer zelf, Evenepoel is volgens Valverde ongetwijfeld de beste renner ter wereld.

"Op zo'n jonge leeftijd Luik-Bastenaken-Luik, de Clásicá San Sebastián en de Vuelta winnen en dan nog eens wereldkampioen worden, dat is indrukwekkend", klinkt het. "Als hij zo doorgaat wordt hij zeker een betere renners dan ik".

Ook over Tadej Pogacar is hij lovend. "Pogacar is uitzonderlijk, maar Evenepoel verbaast mij nog veel meer, hij steekt boven de rest uit en is met voorsprong de beste renner ter wereld".

Valverde nam enkele weken geleden tijdens de Ronde van Lombardije afscheid van de wielersport. Hij is maar liefst 20 jaar profrenner geweest en heeft daarbij een indrukwekkend palmares opgebouwd met als voornaamste uitschieters de wereldtitel, Vuelta en 4 x Luik-Bastenaken-Luik.

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022