HomeNieuwsIJzersterke Lars van der Haar wint na indrukwekkende sprint Koppenbergcross

IJzersterke Lars van der Haar wint na indrukwekkende sprint Koppenbergcross

Lars van der Haar viel in de laatste ronde, maar wist nog terug te keren en met een ongekende machtsexplosie de Koppenbergcross te winnen.

In tegenstelling tot bij de vrouwen duurde het bij de mannen even voordat er verschillen ontstonden. Na drie keer Koppenberg deden nog zeker acht renners mee om de zege, ondanks dat Eli Iserbyt, die de voorbije drie jaar wist te winnen op de Koppenberg, in de eerste ronde al doortrok.

Iserbyt wist echter geen gat te slaan met de Baloise Trek Lions-renners Thibau Nys, Lars van der Haar en Pim Ronhaar. Zij konden het tactische spelletje spelen, maar Iserbyt had met Michael Vanthourenhout ook nog een ploegmaat aan zijn zijde. De zesde renner die zich tussen de besten wist te mengen, was de verrassende Lander Loockx. Achter hen zaten nog drie renners dicht, maar zij hadden duidelijk moeite met het tempo vooraan.

In de derde ronde besloot Vanthourenhout eens vol door te trekken. Door die demarrage verloren Ronhaar en Loockx de aansluiting, maar zij wisten toch nog een keer terug te keren en even later wisten zelfs nóg drie renners de aansluiting te maken halfweg de cross. Het was voor Iserbyt het sein om vol door te trekken in de ronde die volgde. Op de Koppenberg had hij ineens een flink gat, maar op indrukwekkende wijze dichtte Van der Haar het.

Kettingproblemen
Voor Iserbyt was het niet genoeg, want hij trok nog eens enorm door. De Nederlander moest een paar seconden laten, maar brak geen moment. Vervolgens vloog de ketting van Iserbyt eraf, waardoor Van der Haar ineens voorop lag. Maar al snel kwamen de twee besten weer samen. Vanuit de achtergrond kwam ook ineens Vanthourenhout weer sterk opzetten.

Zo werd het een heerlijke driestrijd op de Koppenberg tussen Van der Haar en de twee ploegmaten. De mannen van Bingoal-Pauwels Sauzen vielen om de beurt aan, maar Van der Haar was ijzersterk en kon alle aanvallen beantwoorden. Met drie gingen ze dan ook de laatste ronde in. In de slotronde leek het beslist toen Van der Haar op zijn plaat ging en Vanthourenhout op kop raakte. Alleen wachtte nog de loodzware laatste keer Koppenberg.

Dat bleek met regelrecht een beest te zijn, want Vanthourenhout parkeerde in de laatste honderden meters en met een indrukwekkende sprint wist een ijzersterke Van der Haar ook Iserbyt achter zich te laten. De Woudenberger schreef op die manier voor het eerst de Koppenbergcross op zijn naam.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....

Meer zoals dit

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

Jumbo-Visma schiet weer raak: Christophe Laporte wint ook derde etappe in Dauphiné

Een saaie dag in de Dauphiné. Dat is wat het was. Lorenzo Milesi (Team...

Interview | Nathan Van Hooydonck over autistenstempel: ‘Ik hoef ’s avonds op trainingskamp niet te pingpongen of biljarten’

Daar weten ze bij Jumbo-Visma alles van. In de Dauphiné wist Christophe Laporte meteen...