HomeNieuwsIJzersterke Lars van der Haar wint na indrukwekkende sprint Koppenbergcross

IJzersterke Lars van der Haar wint na indrukwekkende sprint Koppenbergcross

Lars van der Haar viel in de laatste ronde, maar wist nog terug te keren en met een ongekende machtsexplosie de Koppenbergcross te winnen.

In tegenstelling tot bij de vrouwen duurde het bij de mannen even voordat er verschillen ontstonden. Na drie keer Koppenberg deden nog zeker acht renners mee om de zege, ondanks dat Eli Iserbyt, die de voorbije drie jaar wist te winnen op de Koppenberg, in de eerste ronde al doortrok.

Iserbyt wist echter geen gat te slaan met de Baloise Trek Lions-renners Thibau Nys, Lars van der Haar en Pim Ronhaar. Zij konden het tactische spelletje spelen, maar Iserbyt had met Michael Vanthourenhout ook nog een ploegmaat aan zijn zijde. De zesde renner die zich tussen de besten wist te mengen, was de verrassende Lander Loockx. Achter hen zaten nog drie renners dicht, maar zij hadden duidelijk moeite met het tempo vooraan.

In de derde ronde besloot Vanthourenhout eens vol door te trekken. Door die demarrage verloren Ronhaar en Loockx de aansluiting, maar zij wisten toch nog een keer terug te keren en even later wisten zelfs nóg drie renners de aansluiting te maken halfweg de cross. Het was voor Iserbyt het sein om vol door te trekken in de ronde die volgde. Op de Koppenberg had hij ineens een flink gat, maar op indrukwekkende wijze dichtte Van der Haar het.

Kettingproblemen
Voor Iserbyt was het niet genoeg, want hij trok nog eens enorm door. De Nederlander moest een paar seconden laten, maar brak geen moment. Vervolgens vloog de ketting van Iserbyt eraf, waardoor Van der Haar ineens voorop lag. Maar al snel kwamen de twee besten weer samen. Vanuit de achtergrond kwam ook ineens Vanthourenhout weer sterk opzetten.

Zo werd het een heerlijke driestrijd op de Koppenberg tussen Van der Haar en de twee ploegmaten. De mannen van Bingoal-Pauwels Sauzen vielen om de beurt aan, maar Van der Haar was ijzersterk en kon alle aanvallen beantwoorden. Met drie gingen ze dan ook de laatste ronde in. In de slotronde leek het beslist toen Van der Haar op zijn plaat ging en Vanthourenhout op kop raakte. Alleen wachtte nog de loodzware laatste keer Koppenberg.

Dat bleek met regelrecht een beest te zijn, want Vanthourenhout parkeerde in de laatste honderden meters en met een indrukwekkende sprint wist een ijzersterke Van der Haar ook Iserbyt achter zich te laten. De Woudenberger schreef op die manier voor het eerst de Koppenbergcross op zijn naam.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel: ‘Ik train geregeld met Remco, de relatie is anders dan met Wout’

De twee fenomenen hebben beiden niet zo lang geleden een huisje in de buurt...

Mathieu van der Poel over dreigementen UCI, Iserbyt en kalender: ‘Wij moeten ons aanpassen’

Mathieu van der Poel rijdt op 22 december in Mol zijn eerste cross. Ook...

Patrick Lefevere: ‘Sommige van mijn renners mogen van hun manager niet met mij praten’

Iedereen heeft altijd wel een beetje schrik van zijn of haar baas. Die betaalt...

🎥 Fascinerende beelden van hoe je carbonfiets letterlijk draadje voor draadje wordt opgebouwd

Altijd al eens afgevraagd hoe dat carbon nou werkt? In deze video zie je het (en het verraste ons toch wel behoorlijk)

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel over dreigementen UCI, Iserbyt en kalender: ‘Wij moeten ons aanpassen’

Mathieu van der Poel rijdt op 22 december in Mol zijn eerste cross. Ook...

TotalEnergies ruilt Specialized in voor onbekend Amerikaans fietsmerk

Bij Decathlon-AG2R La Mondiale (het huidige AG2R Citroën) pakten ze onlangs al uit met...

New York in 2024 decor van nieuwe UCI-koers, 10 profploegen tekenen present

In de Verenigde Staten is er bijzonder weinig interesse voor wielersport. De populairste sporten...