UAE Team Emirates kaapt Jay Vine weg bij Alpecin-Deceuninck

Jay Vine verruilt Alpecin-Deceuninck voor UAE Team Emirates. Ondanks dat hij nog een contract had bij de Belgische ploeg.

La Vuelta ciclista a Espana 22-08

Na zijn twee ritzeges in de Vuelta a España lag UAE Team Emirates op de loer om hem binnen te halen. De geruchten gingen al langer en nu is de transfer definitief gemaakt. "We hadden hem graag langer gehouden, maar we respecteren zijn wens om eerder te vertrekken", klinkt het bij Alpecin-Deceuninck. "Jay denkt zich bij UAE Team Emirates sneller te kunnen ontwikkelen als klassementsrenner. We willen hem die kans niet ontnemen."

De Australiër heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de ploeg van Pogacar, die met de komst van Vine, Adam Yates en Tim Wellens weer een stuk sterker is geworden ten opzichte van afgelopen seizoen. Vine over zijn transfer: "Dit is een logische stap, aangezien de ploeg veel ervaring heeft met het rijden van klassementen. Ik ben erg dankbaar voor de kans die ik heb gekregen bij Alpecin-Deceuninck. Ik wil nu graag beter worden als klassementsrenner."

Daarnaast hoopt Vine bij te dragen aan het succes van zijn ploeggenoten. Bij de ploeg van Pogacar hebben ze nu hun eigen variant van Sepp Kuss. Ploegbaas Mauro Gianetti over de komst van Vine: "Hij heeft zichzelf bewezen als een topklimmer en we hebben het gevoel dat er nog veel marge is. Hij kwam pas relatief laat in de wielerwereld terecht, maar heeft zeer snel vooruitgang weten te boeken."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022