Voorspellende foto? Mark Cavendish poseert opzcihtig met vier renners Israel-Premier Tech

Wielervolgers speculeren erop los na deze foto. Er zijn namelijk meer aanwijzingen dat dit z'n nieuwe ploeg zou kunnen zijn...

Memorial Rik Van Steenbergen 2022

Na twee succesvolle jaren - eigenlijk een soort comeback - bij QuickStep kon/wilde Patrick Lefevere niet aan de eisen van Mark Cavendish voor nog eens een jaar bij de Vlaamse ploeg voldoen. En dus moet Cav in z'n jacht op het etapperecord van Merckx in de Tour op zoek naar een nieuwe ploeg.

Het leek er lang op dat hij op weg was naar B&B Hotels dat er een grote nieuwe sponsor bij zou krijgen (er gingen hardnekkige geruchten dat dat de gemeente Parijs zou zijn, dat zich als fietsstad zou willen afficheren). Maar daar kwam onlangs een kink in de kabel toen manager Jerome Pineau een persconferentie uit moest stellen.

Maar Cavendish lijkt ondertussen door te schakelen. Hij is in Singapore vanwege het ASO-criterium dat daar werd gehouden (gewonnen door Jonas Vingegaard) en poseerde aldaar nogal opzichtig met vier renners van Israel Premier-Tech, onder wie Chris Froome. Dan Deakins postte de foto op Twitter.

Reden voor speculatie natuurlijk. Onder de post worden de nodige pro's en contra's van een overgang van Cavendish naar het team van Froome besproken. Zo zegt iemand dat hij met het uit de World Tour gedegradeerde Israel-Premier Tech geen enkele kans heeft om de Tour te rijden.

En dat record van Merckx is het nu net het grote doel van de 37-jarige Brit. Aan de andere kant is deze foto natuurlijk gemaakt op een criterium van de ASO, meldt iemand.

De Factor-factor

Maar er is meer. Het blijft natuurlijk allemaal heerlijk speculeren en haast in complottheorieën denken, maar het is niet voor niets komkommertijd in de (weg)wielerwereld...

Daar gaan we.. De CEO van fietsenmerk Factor postte recent namelijk op z'n Instagram filmpjes en foto's dat hij op Ibiza zo gezellig had gefietst met Mark Cavendish, en dat het zo fijn was om kennis met hem te maken. En wie o wie is de fietsenleverancier van Israel-Premier Tech? Juist, Factor! To be continued.. (of helemaal niet natuurlijk)

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022