Alessandro De Marchi vindt onderdak bij Team BikeExchange-Jayco

Hij vreesde geen nieuwe ploeg te vinden voor 2023, maar Alessandro De Marchi heeft toch een ploeg gevonden: Team BikeExchange-Jayco.

Gran Premio cittˆ di Peccioli 2022

Jarenlang gold Alessandro De Marchi als een van de meest gevreesde vroege vluchters van het peloton. Thomas De Gendt vertelde eens in Wieler Revue dat hij de Italiaans graag mee zag glippen in een vroege aanval. Want hij wist: De Marchi draait altijd mee en gaat niet snel kapot. De Marchi kende in 2022 echter weinig uitschieters in de eerste maanden.

Lange tijd zat De Marchi dan ook zonder ploeg en vreesde hij zelfs voor het einde van zijn loopbaan. In het najaar boekte hij nog een aantal goede resultaten, zo werd hij zevende op het WK Gravel. Voor Team BikeExchange-Jayco genoeg om De Marchi voor volgend jaar een contract aan te bieden. Na onder anderen Chris Harper, Filippo Zana en Zdenek Stybar alweer de tiende aanwinst.

De Marchi: "Afgelopen seizoen is niet mijn beste geweest, maar om dit nieuwe aanbod te krijgen, geeft veel motivatie voor 2023. Ik heb erg veel zin om te beginnen aan dit nieuwe avontuur. Het zal een belangrijk jaar voor me zijn om me te laten zien dat ik nog steeds een sterke renner ben."

Geen categorie
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022