Boonen adviseert Evenepoel weg te blijven uit België: 'Vond de aandacht helemaal niet leuk'

Remco Evenepoel is op dit moment misschien we de beste renner van het peloton. Tom Boonen adviseert hem hoe hij best met die roem omgaat.

E3 BinckBank Classic 2018

Remco Evenepoel beleefde een knettergek seizoen. Hij won Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastián, de Vuelta en werd ook nog eens wereldkampioen. En dat allemaal op zijn 22e. Vanzelfsprekend zal hij de komende jaren heel wat roem en aandacht krijgen.

Tom Boonen weet als geen ander hoe het is om op zo'n jonge leeftijd wereldkampioen te worden. Hij was er zelf amper 24 toen hij in 2005 naar de wereldtitel sprintte. Boonen vertelt echter aan Cycling Weekly dat hij helemaal niet genoot van de aandacht die hij kreeg als wereldkampioen.

"Waarom zou je bekend willen zijn? Je verliest alle privileges die je hebt als je niet bekend bent. Ik wilde gewoon koersen en een goede wielrenner zijn. Ik heb nooit om die roem gevraagd en vond het dan ook helemaal niet leuk".

Aangezien Vlaanderen één van de meest wielergekke regio's ter wereld is, adviseert Boonen Evenepoel dan ook om zo veel mogelijk weg te blijven uit België. En dat is ook exact wat Remco van plan is. Hij verhuisde onlangs met zijn echtgenote Oumi Rayane naar Alicante. Niet alleen omdat het daar ideaal is om te trainen, maar ook om alle aandacht te ontwijken en zo rust te vinden.

Tour

Verder twijfelt Tom Boonen er niet aan dat Evenepoel het potentieel heeft om de Tour te winnen. "Ik ben zeker van zijn potentieel, ik zeg niet dat hij ook effectief gaat winnen, maar hij evolueert in de richting van een ronderenner. Wat hij dit jaar presteerde is onwaarschijnlijk".

Achtergrond
  • photo Tim van Wichelen/Cor Vos © 2019