HomeNieuwsInterview | Fem van Empel ondanks weinige wegervaring: 'Strade, Roubaix, de Ronde:...

Interview | Fem van Empel ondanks weinige wegervaring: ‘Strade, Roubaix, de Ronde: het zijn de koersen waar ik warm van word”

Toptalent Fem van Empel kroonde zich zaterdag tot Europees kampioene cross. Ook op de weg hoopt ze vanaf 2023 te presteren.

Bij haar ploeg Bingoal-Pauwels Sauzen reed Fem van Empel afgelopen zomer een beperkt wegprogramma, maar vanaf 2023 zal ze alle kansen krijgen op de weg bij haar nieuwe ploeg Team Jumbo-Visma. En de kersvers Europees kampioene cross is zeer ambitieus, want ze vond het dit jaar moeilijk te zien hoe leeftijdsgenoot Shirin van Anrooij goed presteerde in de grootste wegkoersen.

“Ik vond het mooi om te zien hoe goed Shirin het op de weg heeft gedaan, maar het gaf ook een dubbel gevoel omdat ik zelf geen groot wegprogramma kon rijden bij mijn huidige ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal”, aldus Van Empel in de nieuwe Wieler Revue. Ik dacht wel: hoe had ik het gedaan? Dat soort vragen ging door mijn hoofd toen ik Shirin de jongerentrui zag winnen in de Tour de France Femmes.”

Afgelopen zomer was Van Empel vooral druk op de mountainbike. Daardoor heeft ze sowieso nog maar weinig op de weg gereden, want in haar jeugdjaren voetbalde ze en reed ze incidenteel alleen een veldrit. “Ik weet niet wat ik moet verwachten volgend jaar, want ik heb weinig ervaring op de weg. Zelfs uit mijn jeugd kan ik geen enkele wegkoers herinneren.”

Allround
Van Empel hoopt bij Team Jumbo-Visma uit te groeien tot een allround renster. Een type Wout van Aert. Al heeft ze specifieke voorkeuren voor koersen. “Strade Bianche, Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen: dat zijn de wedstrijden waar ik warm van word. Ik denk dat ik al goed meekan in het peloton, maar met de besten strijden zal nog moeilijk zijn. Daar verwacht ik nog inhoud voor te missen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Beelden poepincident Van Vleuten in Tour: verbijstering na mededeling ‘I need to sh*t’

In de Giro van 2017 was Tom Dumoulin z'n poepincident goed in beeld te...

Aike Visbeek verklaart mindere prestaties Biniam Girmay: ‘Conditioneel niets mis’

Wat is er aan de hand met Biniam Girmay? De 22-jarige Eritreeër verraste vorig...

🎥 Kuiten als ballonnen, bovenbenen als staalkabels: fietsende bodybuilder Robert Förstemann zou energiecrisis op kunnen lossen..

Windmolens, zonnepanelen, kernenergie. Het zijn allemaal alternatieven voor de fossiele brandstoffen, maar waarom horen...

Mathieu van der Poel: ‘Ik moet mijn grenzen opzoeken om Wout te kunnen verslaan’

Mathieu van der Poel reed vorig jaar een meer dan geslaagd seizoen door onder...

Meer zoals dit

Wout van Aert: ‘Ik zit niet boven op de apenrots, zo werkt dat niet in onze ploeg’

Dylan van Baarle won al Omloop Het Nieuwsblad, Tiesj Benoot zegevierde in Kuurne-Brussel-Kuurne. Jumbo-Visma...

PROFITEER van een helePoel korting na Milaan-Sanremo!

Ook zo genoten van Mathieu van der Poels solo in Milaan-Sanremo? Wij wel! Daarom...

Interview | Kobe Goossens: ‘Onze ploeg is een beetje als het Jumbo-Visma van 2016’

Niet in de laatste plaats komt dat door de goede structuur bij Intermarché-Circus-Wanty, vertelde...