Eli Iserbyt heeft last van gevoelloosheid in linkerbeen: 'Het was heel raar'

Eli Iserbyt moest gisteren opgeven bij het EK veldrijden. Hij legt uit waarom (en dat het probleem al langer speelt).

European Championships Cyclocross 22 men elite

Eli Iserbyt was gisteren het EK veldrijden in Namen samen met Lars van der Haar en de latere kampioen Michael Vanthourenhout een van de grote favorieten. De kleine Belg van Bingoal-Pauwels Sauzen moest echter al heel vroeg opgeven.

Tegenover Sporza deed hij daarna z'n verhaal. Het bleek te gaan om iets wat al langer speelt. "Sinds mijn rugproblemen kamp ik met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant. Dat probleem stak vandaag weer de kop op."

Directe oorzaak was een incident in de eerste ronde. "Bij de eerste schuine kant raakte ik uit evenwicht en moest ik van de fiets. Omdat mijn ketting eraf lag, moest ik even lopen. Toen ik weer op mijn fiets sprong, voelde ik iets in mijn linkerbeen. Een verrekking of een verdraaiing? Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat ik hevige pijn had. Het was heel raar."

Die pijn kwam niet uit het niets, gaat hij dieper op de gevoelloosheid in. "Ik moet zeggen dat ik sinds mijn rugproblemen met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant kamp. Ik dacht dat het beter was, maar het speelde vandaag weer op. Het probleem zit niet meer bij mijn rug zelf.  Maar kijk, ik wil me er niet achter wegsteken dat ik ergens iets chronisch heb. Het is onder controle, maar met een verkeerde beweging is het weer geïrriteerd."

Cyclocross
  • Photo: Sebastien Smets/PN/Cor Vos © 2022