Nieuwe boyband in het peloton? Thomas, Cav, Philipsen en Sheffield zingen Backstreet Boys in karaokebar

Jasper Philipsen klapt uit de school over hoe hij Thomas, Cavendish en Magnus Sheffield een Japanse karaokebar op de kop zetten (en er is ook nog iets met een prei..)

Tour of Denmark (2.Pro) stage 1

De Tour is on tour. De ASO, het grote bedrijf achter de Tourorganisatie, organiseert criteriums in het verre oosten en nodigt daar de grote wielersterren voor uit. Die kunnen er op kosten van de ASO vakantie vieren en fietsen er dan nog een stukje bij in het toneelstuk dat we criteriums noemen.

In Singapore won Jonas Vingegaard een sprintje op het vlakke (jawel, dat kan allemaal in een criterium..) en in Japan waren de bloemen wel voor een echte sprinter. Jasper Philipsen was zondag de sterkste in het Saitama Criterium nabij Tokio.

Prei

Wat schrijven we.. 'stond met de bloemen..' Dat klopt niet! Jasper Philipsen kreeg op het podium een prei overhandigd en zwaaide daar vrolijk mee. Sowieso kijken hij en z'n vriendin hun ogen uit in Japan en de rest van Azië, zo weet Het Nieuwsblad.

"We hebben gelukkig genoeg vrije tijd gehad om nieuwe culturen op te snuiven. Ik en Melanie reizen graag, zeker nu we nog jong zijn en nog geen kinderen hebben. Ik was erg onder de indruk van Tokio, een impressionante stad. Alleen al de metro nemen daar is een ervaring op zich."

Backstreet Boys

Wie in Japan is, móét ook een kijkje nemen bij een karaokebar. Philipsen deed meer dan dat. Na het criterium dook hij met collega's Geraint Thomas, Mark Cavendish en de jonge Amerikaan Magnus Sheffield er eentje in en zong vol overgave.

"Ik smijt mij altijd en overal! Ook in de karaokebar ga ik er volledig voor. Het was een geweldige avond. Met Geraint Thomas, Mark Cavendish en Magnus Sheffield zongen we I Want It That Way van de Backstreet Boys.”

Pelotonpraat
  • photo Thomas Sjorup/Cor Vos © 2021