Sepp Kuss ziet UAE Team Emirates sterker worden: 'Het zal moeilijk worden om boven aan de top te blijven'

Sepp Kuss speelde een grote rol in de Tourwinst van Jonas Vingegaard. De Amerikaan wil ook in 2023 naar de grootste koers ter wereld.

Tour de France 2022 stage 16

In gesprek met het Spaanse Marca draait Kuss niet om zijn wensen voor 2023 heen. Hij wil komend seizoen wederom deelnemen aan de Tour de France én Vuelta a España. "Op een dag wil ik meedoen aan de Giro. Alleen wat gebeurt is dat ik me normaalgesproken in dat deel van het voorjaar niet zo goed voel. Binnen een paar dagen zullen we de kalenders definiëren."

Jonas Vingegaard heeft al aangegeven dat hij terug wil om zijn titel in de Tour de France te verdedigen. Net als Kuss dus. In de hoop net zo'n mooie Tour de France te beleven als in 2022. Al weet Kuss dat dat niet makkelijk zal worden. "Het zal moeilijk worden om boven aan de top te blijven."

Niet in de laatste plaats door de toegenomen concurrentie. Vooral UAE Team Emirates is sterker geworden. "Ze hebben veel goede renners gehaald, waaronder Adam Yates. Maar we zijn nog steeds een eensgezinde groep en we hebben renners die ieder type race kunnen winnen."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022