Quinten Hermans komt er niet aan te pas op EK: 'Verkeerde wel in vorm waarop ik had gehoopt'

Vooraf gold Quinten Hermans als een van de grote favorieten voor de EK titel veldrijden. Hij kende echter een enorme pechdag.

European Championships Cyclocross 22 men elite

De toekomstig renner van Alpecin-Deceuninck en de nummer twee van de jongste Luik-Bastenaken-Luik vond op het oog een ideale parkoers op zijn pad in Namen. Hij streed uiteindelijk om de derde plek met Laurens Sweeck, maar het geluk was niet aan Hermans' zijde, legt hij uit op de website van zijn huidige ploeg Tormans.

Door de pech finishte Hermans de cross uiteindelijk geeneens. "Door een valpartij werkte mijn organisme niet meer zoals het hoorde en vervolgens reed ik tot twee keer toe lek net na de materiaalpost. Het is spijtig dat mijn pech op het verkeerde punt op het parkoers voorviel."

Het EK was immers een groot doel. "Ik had enorm veel energie in de voorbereiding naar dit EK gestopt en verkeerde in de vorm waarop ik had gehoopt. Nu zet ik mijn fiets minstens twee weken aan de kant met de bedoeling om in de kerstperiode terug in het veld te duiken", besloot Hermans zijn verhaal.

Nieuws
  • Photo: Sebastien Smets/PN/Cor Vos © 2022