'Dylan van Baarle sloeg aanbod van UAE af'

Dylan van Baarle kon niet alleen verlengen bij INEOS, maar had ook een aanbod van UAE Team Emirates op zak.

Santos Tour Down Under Stage 3

Het goede presteren van Dylan van Baarle van de afgelopen jaren in de voorjaarsklassiekers, op het WK van Leuven waarin hij tweede werd en als klimdiesel in Tour en Vuelta, zorgde er al voor dat hij de ploegen voor het uitkiezen had. Toen hij Parijs-Roubaix won, zat hij helemaal in een luxepositie.

We weten inmiddels dat hij voor Jumbo-Visma koos, maar Velonews meldt dat Dylan van Baarle naast een contractverlenging bij z'n huidige ploeg INEOS Grenadiers ook een aanbieding had van UAE Team Emirates. Die sloeg hij dus af ten faveure van Jumbo-Visma.

Wij spraken hem eerder over z'n keuze voor Jumbo-Visma in een interview. Daarin lichtte de Zuid-Hollander z'n keuze toe. k verwacht bij Jumbo-Visma nóg een stap te gaan zetten in mijn ontwikkeling. In 2019 vertelde ik in Wieler Revue dat ik nog niet wist waar mijn limieten zouden liggen en dat hoop ik nog steeds niet te weten."

"Ik denk dat er nog wel iets bij kan, want dat is juist ook een van de redenen geweest om voor Jumbo-Visma te kiezen. Ik ga ervan uit dat ik het uiterste nog niet uit mijn kwaliteiten heb gehaald. Pas over drie jaar kunnen we zeggen wat de transfer me gebracht heeft, maar ik heb in elk geval veel zin om na mijn vakantie aan dit nieuwe avontuur te beginnen."

Wout van Aert

Van Baerle deed in dat interview ook uit de doeken dat Wout van Aert geconsulteerd is over de komst van de Zoetermeerder naar de ploeg. "Natuurlijk is er met Wout gesproken of hij mijn komst zag zitten. Voor Parijs-Roubaix en erna. Dat zag hij. Ik denk dat we elkaar sterker maken. We moeten met meerdere jongens in de finale komen en van daaruit het spelletje spelen."

Nieuws
  • Photo: Dario Belingheri/RB/Cor Vos © 2020