Verrassende deelneemster Superprestigecross Niel vrijdag: Lorena Wiebes aan de start!

De sprintster gaat - net als vorig jaar - haar crossbenen testen. Mooi om te zien dat ze zo'n liefhebster is.

Kiremko Nacht van Woerden women elite 2022

Lorena Wiebes kende een bijzonder succesvol seizoen met maar liefst 23 zeges op de weg. In de massasprints die om de overwinning gingen, was ze nauwelijks te verslaan. Ze won twee etappes in de Tour de France Femmes en werd Europees kampioene op de weg in München.

Maar Wiebes houdt wel van een uitdaging en is ook echt een liefhebster. Eerder deed ze al mee aan het NK gravel, waarin ze achter Marianne Vos derde werd. En nu pakt ze - net als ze vorig jaar een paar keer deed - de crosser er weer bij.

Het Twitter-account van de Superprestige meldde namelijk dat de Zuid-Hollandse morgen (vrijdag) aan de start zal staan van de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche in die Superprestige. Wiebes deed eerder dit seizoen al mee aan de Nacht van Woerden, maar de Jaarmarktcross wordt haar eerste TV-cross.

Nu zal Wiebes waarschijnlijk niet direct meedoen voor de overwinning, maar een aantal 'concurrenten' is er niet bij. Europees kampioene Fem van Empel en haar generatiegenootjes Puck Pieterse en Shirin van Anrooij sparen hun krachten voor de wereldbekermanche van zondag in de Beekse Bergen.

Ook Marianne Vos en de van een handbreukje herstellende Lucinda Brand zijn er zondag pas weer bij. Ceylin der Carmen Alavarado en Denise Betsema zijn wel van de partij, net zoals bij de mannen Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt wel aan het vertrek staan.

TV

We zeiden het al: de Jaarmarktcross is een tv-cross en dus kun je 'm logischerwijs volgen op.. tv! Zowel de vrouwen- als mannenwedstrijd is vrijdag te volgen op Eurosport 1. De vrouwen starten om 13.40 uur en de mannen rijden vanaf 15.15 uur hun rondjes.

De Jaarmarktcross in Niel wordt traditioneel op 11 november gereden omdat die dag de herdenkingsdag is voor de wapensstilstand uit de Eerste Wereldoorlog.

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022