Puck Pieterse steelt óók op YouTube de show als vlogger: dwars door de McDrive op de crossfiets en spectaculaire Go Pro-filmpjes

Hoe balkjes springen er vanop de fiets uitziet? Puck Pieterse laat het zien. En ze sjeest dus ook door de McDrive. Mooi initiatief van de altijd vrolijke fietsartieste om ons (en de jeugd) een inkijkje te geven in het veldrijden. Het fietsplezier spat ervan af!

We zullen haar nog niet meteen de vrouwelijke Bas Tietema doen (al zou ze vermoedelijk zelf de wheeliecontest winnen die Bas altijd organiseert..), maar Puck Pieterse heeft ook een YouTube-account. De 20-jarige veldrijdster en mountainbikester moet het voorlopig doen met zo'n 1000 abonnees, maar dat kunnen er alleen maar meer worden, want het zijn leuke filpmjes!

Pieterse, die afgelopen zondag Europees kampioene werd bij de beloften en in de wereldbekers bij de 'volwassen' vrouwen hoge ogen gooit, neemt je samen met Lauren Molengraaf (Europees kampioene bij de junioren en het volgende crosstalent dat klaarstaat) mee in de cross.

Tot nu toe staan er vijf filmpjes op haar kanaal (abonneren kan hierrrr) die ze samen met Lauren maakte, waarbij er ook bijrollen zijn voor zus Isa en jonge mannelijke crossers als Tibor del Grosso. Ze zijn gemaakt met een GoPro die op Puck haar fiets zit, dus je ziet heel mooi hoe de crossers zelf het beleven.

Erg gaaf om te zien, vooral omdat Pieterse tijdens het fietsen ook op humoristische wijze en ook met de nodige zelfsport commentaar geeft. We zetten hieronder de vijf filmpjes op een rij.

Door de McDrive

Bij wijze van grap scheuren Pieterse en crossvrienden tijdens de wereldbekercross in Maasmechelen even door de plaatselijke McDrive, inclusief wattages en snelheid tijdens het wel heel korte rondje met in plaats van balkjes wat drempels en auto's als hindernis..

Rondje Maasmechelen met vallen en opstaan

Ze deed ook een rondje over het echte parkoers in Maasmechelen. Over dat rondje was na afloop veel te doen omdat et name de mannelijke profs het niks vonden. Pieterse laat je het rondje zien vanop de fiets. Zo te zien vond Puck het wel prima.

De Nacht van Woerden

In de video met een rondje over het parkoers van de Nacht van Woerden is zus Isa special guest en zie je hoe Puck zelf over de balkjes springt.

Een rondje Tabor

Een collab met de jonge mannen zoals Puck en Lauren het zelf zeggen. Samen met Tibor del Grosso rijden ze een rondje over het razendsnelle parkoers in Tabor. De behendigheid op de fiets die ze hebben is echt mooi om te zien!

Geinen met vrienden

En tenslotte nog een kort filmpje waarop Puck wat aan het geinen is met crossvrienden. Heel mooi om te zien hoe het plezier ervan afspat en ze op deze manier jongeren enthousiast probeert te maken voor het veldrijden. Go Puck!

Pieterse is aanstaande zondag weer te bewonderen in de wereldbekercross die in de Beekse Bergen wordt verreden. Misschien zien we na afloop wel weer een filmpje vanop de fiets opduiken op haar account - of misschien met de crosser langs de giraffen en andere dieren in he nabijgelegen park..?

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube-kanaal Puck Pieterse