HomeAchtergrondDeze 10 toprenners wisten in 2022 geen enkele koers te winnen

Deze 10 toprenners wisten in 2022 geen enkele koers te winnen

Je zou denken dat deze renners allemaal wel eens op de bovenste trede van het podium stonden in 2022, maar niet dus...

Geen enkele renner won het voorbije seizoen meer koersen dan Tadej Pogacar. De Sloveen kon maar liefst 16 keer zijn armen in de lucht steken en telt één overwinning meer dan zijn naaste belager Remco Evenepoel.

Veel andere renners daarentegen slaagden er het voorbije jaar niet in te zegevieren en daar zitten ook heel wat grote namen bij. Een overzicht:

1) Kasper Asgreen

Voor de Deen was het een absoluut baalseizoen. Vorig jaar versloeg hij nog Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen. Dit seizoen was een derde plaats in de Strade Bianche zijn beste resultaat.

2) Tao Geoghegan Hart

De 27-jarige Londenaar won in 2020 nog de Covid editie van de Giro d’Italia en nam twee ritzeges mee. Verder staan er op zijn palmares heel wat ereplaatsen in kleinere rittenkoersen. Dit seizoen greep hij twee keer net naast de overwinning.

3) Sepp Kuss

De topklimmer uit de Verenigde Staten is één van de meesterknechten in de klimtrein van Jumbo-Visma. Op zijn erelijst vinden we een ritzege in de Tour, Vuelta en Dauphiné en een achtste plaats in het eindklassement van de Vuelta. Dit jaar lukte het echter niet om te winnen en dat heeft ongetwijfeld te maken met het vele labeur dat hij verrichtte voor zijn kopmannen.

4) Mikel Landa

Mikel Landa won geen koers, maar mag best wel tevreden zijn over zijn seizoen. Hij werd namelijk derde in het eindklassement van de Giro. In het verleden stond hij al eens op het podium van de Giro en werd hij al tweemaal vierde in de Tour. Zijn klimmerstalent werd helaas al heel vaak overschaduwd door pech.

5) Alberto Bettiol

De Italiaan die in 2019 nog verraste door de Ronde van Vlaanderen te winnen, was het hele seizoen dichtbij de zege. Winnen deed hij niet, al maakte hij toch één maal het zegegebaar in de Ronde van Zwitserland. Helaas voor hem werd hij vlak voor de eindmeet nog bijgehaald.

6) Tom Dumoulin

De voormalige wereldkampioen tijdrijden en Giro winnaar knalde vorig jaar nog naar een zilveren medaille op de olympische tijdrit. Dit seizoen eindigde hij drie keer op het podium, maar een overwinning zat er niet in. In augustus kondigde hij zijn afscheid als renner aan.

7) Tiesj Benoot

Tiesj Bennoot maakte dit seizoen de overstap naar Jumbo-Visma. Net als Sepp Kuss is hij een onmisbare schakel in de ploeg die zijn kopmannen naar de overwinning moet leiden. Toch slaagde hij er zelf in tweede te worden in Dwars door Vlaanderen en derde in de Amstel Gold Race. In een iets vrijere rol had de overwinning er ongetwijfeld ingezeten.

8) Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet is met zijn 37 jaar niet meer van de jongste, toch doet hij nog steeds mee voor de prijzen. Negen keer eindigde hij dit seizoen in de top vijf! Zijn laatste overwinning dateert al van 2019 toen hij de Grote prijs van Montréal won.

9) Danny van Poppel

Danny van Poppel zal erg gebaald hebben toen hij in zijn laatste koers van het seizoen vijfde werd. Het was namelijk al de 17e keer dat hij dit seizoen een top vijf reed, en daar zat geen enkele overwinning bij!

10) Maximilian Schachmann

De Duitse klimmer slaagt er elk jaar in enkele mooie koersen te winnen. Parijs-Nice won hij al twee keer. Dit seizoen kwam hij niet verder dan twee keer een tweede plaats.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Emotionele Mikkel Bjerg na tijdritzege in Dauphiné: ‘Ik heb eigenlijk nooit in mezelf geloofd’

Mikkel Bjerg staat al jarenlang te boek als een groot talent, hij werd driemaal...

Deense dominantie in Dauphiné-tijdrit: Bjerg en Vingegaard finishen 1-2

Het was woensdag tijdritdag in de Dauphiné. De klassementsrenners en specialisten streden tegen de...

Australische reist 15.000 kilometer… voor afgelaste Ronde van België: ‘Heel teleurgesteld’

Mathieu van der Poel zien we binnenkort terug in actie in de Ronde van...

Kittel kritisch op media-uitingen Lefevere: ‘Maar wat hij héél goed kan, is vertrouwen geven aan zijn renners’

In de podcast De Grote Plaat vertelt hij over de verhouding die hij had...

Meer zoals dit

Emotionele Mikkel Bjerg na tijdritzege in Dauphiné: ‘Ik heb eigenlijk nooit in mezelf geloofd’

Mikkel Bjerg staat al jarenlang te boek als een groot talent, hij werd driemaal...

Australische reist 15.000 kilometer… voor afgelaste Ronde van België: ‘Heel teleurgesteld’

Mathieu van der Poel zien we binnenkort terug in actie in de Ronde van...

Opmerkelijk verhaal: Belgische veldrijder Jens Adams vond zijn gestolen fietsen (27.000 euro) terug in… Rusland

Jens Adams zien we bijna altijd terug in de top 10 van de topcrossen...