Vingegaard en van Aert zijn dikke vrienden: 'Als Wout naar Giro wil moet hij die kans krijgen'

Jonas Vingegaard en Wout van Aert horen bij de beste renners van dit moment. Naast ploegmaten, blijken ze ook nog eens goede vrienden te zijn.

Tour de France 2022 stage 21

Wie dacht dat Pogacar niet te verslaan was had het mis. Het was Jonas Vingegaard die deze keer op indrukwekkende wijze de Tour won. Dat heeft hij onder andere te danken aan het harde labeur van zijn ploegmaat Wout van Aert. Nu blijken die twee ook nog eens geweldig goed met elkaar om te kunnen omgaan.

Aan Het Nieuwsblad vertelt Vingegaard dat hij ontzettend blij was bij elke ritzege van Wout. "Wout is meer dan een collega, hij is één van mijn beste vrienden en we hebben elkaar graag. We hebben afgelopen seizoen zoveel tijd met elkaar gespendeerd dat ik hem zelfs meer zag dan mijn eigen familie."

Op de fiets is van Aert van onschatbare waarde voor Vingegaard. "Ik zou het liefst hebben dat van Aert er volgend jaar gewoon weer bij is in de Tour." Toch zal hij niet moeilijk als van Aert andere plannen heeft. "Als Wout naar de Giro wil gaan, moet hij die kans krijgen. Ik ga dan in ieder geval niet dwarsliggen."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022