Laurens Sweeck sprint naar zege in spannende wereldbeker Beekse Bergen

Het safaripark Beekse Bergen mocht dit weekend voor het eerst een wereldbeker veldrijden ontvangen op een snelle en technische omloop. De zege was opnieuw voor Laurens Sweeck

Grote Prijs Beekse Bergen 2022 ELITE MEN

In het safaripark kregen de mannen één van de laatste kansen om nog eens vol voor de overwinning te rijden voor de grote drie terug zijn. Volgende weekend in Merksplas maakt Thomas Pidcock namelijk zijn rentree in het veld en later volgen ook Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

De Zwitser Kuhn dook als eerste het veld in gevolgd door Laurens Sweeck. Eli Iserbyt schoot uit zijn pedaal en mocht al meteen achtervolgen om plekjes goed te maken.

Van der Haar en Sweeck legden meteen een hoog tempo op en slaagden erin een gaatje te slaan. Kersvers Europees kampioen Vanthourenhout kwam aansluiten terwijl Iserbyt bleef hangen op een 15e plaats.

Het drietal reed een tiental seconden voor de rest uit. Joris Nieuwenhuis toonde zijn uitstekende vorm en maakte de oversteek naar de kopgroep.

Iserbyt schoof langzaam naar voren en naderde in de zesde ronde al tot op elf seconden. Vooraan plaatste Nieuwenhuis de ene na de andere aanval op 'zijn' stroken.

Op het moment dat Iserbyt de aansluiting leek te maken ging hij onderuit in een bocht. Sweeck had dat gezien en plaatste meteen een versnelling.

Enkel Vanthourenhout en Van der Haar konden Sweeck volgen en zo gingen ze met z'n drieën de slotronde in.

De laatste ronde werd een super spannende strijd waarbij zelfs Iserbyt kwam aansluiten. Het was uiteindelijk Laurens Sweeck die de sprint won voor van der Haar. Vanthourenhout werd derde.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022