Jasper Philipsens moment van het jaar: 'Wat Wout daar deed, had ik nog nooit gezien'

Jasper Philipsen was diep onder de indruk van Wout van Aert. Hij legt uit waarom juist dit z'n wielermoment van het jaar was.

Tour de France 2022 stage 15

Jasper Philipsen was onlangs in Japan om het ASO-criterium van Saitama te rijden (en te winnen). Hij dook daar een karaokeclub in met Mark Cavendish, Geraint Thomas en Magnus Sheffield om de Backstreet Boys te vertolken, maar blikte ook nog terug op het afgelopen seizoen.

Voor de camera van J Sports in de lobby van z'n hotel ging het niet alleen over z'n eigen prestaties, maar ook over wat nou z'n wielermoment van het jaar was in het algemeen.

Daar stipte hij de prestaties van wie anders dan Wout van Aert aan. Eén moment in het bijzonder staat hem nog bij. "Dat hij Pogacar op de Hautacam loste. Wat Wout daar deed, had ik nog nooit gezien. Totaal insane, een fantastische prestatie."

Hij lichtte ook nog een van de mannen waarmee hij in de karaokebar stond eruit, want de jonge Magnus Sheffield kan volgens hem veel meer dan zingen en moeten we in de gaten houden. "Hij is een superjonge gast, maar wist al Brabantse Pijl te winnen. We gaan nog veel van hem zien in de toekomst."

Jasper Philipsen kende zelf ook een zeer succesvolle Tour. Hij won twee ritten; de vijftiende etappe naar Carcassonne en de prestigieuze sprint op de Champs-Elysees in de laatste rit. Daarnaast won Philipsen in 2022 ook nog ritten in de UAE Tour, de Baloise Belgium Tour en de Ronde van Denemarken. Hij was tevens de sterkste in Parijs-Bourges.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022