Greg Van Avermaet wil in 2023 opnieuw winnen en adviseert Evenepoel: 'Was niet op mijn normale niveau'

De ondertussen 36-jarige Greg Van Avermaet krijgt het de laatste jaren steeds moeilijker. Toch is hij nog steeds ambitieus en hoopt hij opnieuw koersen te winnen.

Duitsland Tour proloog

De winnaar van de gouden medaille in Rio slaagde er het voorbije seizoen niet in te zegevieren. Sinds hij rond rijdt in de bruine broek van AG2R krijgt hij het steeds moeilijker. In de Tour was hij er niet bij en ook de WK-selectie haalde hij niet.

In gesprek met VeloNews vertelt Van Avermaet dat het al een tijdje moeilijk gaat. "Het laatste anderhalve jaar was niet gemakkelijk. Ik behaalde wel enkele mooie resultaten, maar ik was niet op mijn normale niveau. Ik werk elke dag heel hard om terug een deftig niveau te halen."

Toch laat Van Avermaet zich niet uit zijn lood slaan. "Ik ben nog steeds gemotiveerd en ik hou van mijn job. Ik blijf hard werken en met wat geluk win ik misschien terug een koers. Zolang ik een top 10 kan rijden, blijf ik doorgaan."

Verder is hij ook geweldig onder de indruk van Remco Evenepoel, maar komt hij ook met een waarschuwing. "Remco moet vooral kalm blijven en beide voeten op de grond blijven. Dat is vaak niet gemakkelijk omdat je overal herkend wordt. Hij moet zich enkel focussen op trainen en wedstrijden rijden en zich niet laten afleiden door alle faam die hij nu krijgt."

Achtergrond
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022